Şanlıurfa'da KESK üyelerinden, öğretmen ihracına protesto
ŞANLIURFA'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, FETÖ soruşturması kapsamında öğretmenlerin ihraç edilmesini oturma eylemi yaparak protesto etti.
Öğle saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan KESK üyesi bir grup öğretmen, 15 Temmuz darbe girişi soruşturması kapsamında öğretmenlerin açığa alınmasını protesto etti. Ellerinde dövizler taşıyan grup adına konuşan Dilek Çakırtaş, kararnameler ile kamuda açığa almalar ve ihraçların siyasi iktidarın elinde tehlikeli bir silaha dönüştüğünü öne sürerek şöyle dedi:
"Yaşamın her alanında kendisine mutlak itaat isteyen ve bunu için her fırsatı kullananların, eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesine yönelik her türlü yasadışı müdahalesinin karşısında duracağımız bilinmelidir. Görevden ihraç edilen ve açığa alınan tüm KESK'li arkadaşlarımız derhal görevin iade edilmelidir."
Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yaparak dağıldı.
Son Dakika › Güncel › Şanlıurfa'da Kesk Üyelerinden, Öğretmen İhracına Protesto - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.