Palandöken'de Sarıkamış Şehitleri Canlandırıldı - Son Dakika
Güncel

Palandöken'de Sarıkamış Şehitleri Canlandırıldı

Palandöken\'de Sarıkamış Şehitleri Canlandırıldı

Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezindeki infaz koruma memur adayları, Palandöken'de Sarıkamış Harekatında şehit düşen askerleri canlandırdı.

09.01.2014 21:50  Güncelleme: 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Sarıkamış şehitleri anısına, kar üstünde eksi 20 derecede tiyatro gösterisi sahnelendi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi ve Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) işbirliğinde Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla hazırlanan "Beyaz Ağaç" adlı oyun, Palandöken Kayak Merkezi pistinde sahnelendi.

Tamamı infaz koruma memurluğu öğrencilerinden oluşan tiyatro grubunun sergilediği oyunda, Sarıkamış'ta 99 yıl önce 90 bin Türk askerinin şehit oluşu canlandırdı. Kar üstünde eksi 20 derece soğukta gerçekleştirilen tiyatro oyunu izleyiciden büyük alkış aldı.

Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, yaptığı açıklamada, EDT'nin desteği ile öğrencilerinin 2 ay süren çalışmanın ardından bu oyunu hazırladıklarını söyledi.

Oyunun sahnelenmesindeki temel amacın milli bilinci yaşatmak olduğunu ifade eden Bingül, "Sarıkamış, Türkiye tarihi açısından oldukça büyük ve önemli bir olay. Biz de şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anmak, onların anılarını yaşatmak amacıyla bu oyunu sahneye koyduk" dedi.

Öte yandan oyun sırasında üşüyen protokol üyeleri, oturdukları sıralarda battaniye yardımıyla soğuktan korunmaya çalıştı.

-tiyatro

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Palandöken'de Sarıkamış Şehitleri Canlandırıldı - Son Dakika


Advertisement