Sarıkaya'ya Mikro Kredi Şubesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sarıkaya'ya Mikro Kredi Şubesi Açıldı

Sarıkaya\'ya Mikro Kredi Şubesi Açıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu: "Mikro krediyle kadınlarımız kimsenin kapısına gitmeden devlet kapılarında dolaşmadan o aldığı ufacık bir kredi ile kendi işini kurabiliyor. Kendi işinin sahibi olabiliyor. Artık kendisi para araştıran değil, devlete vergi ödeyen hale geliyor"

24.06.2013 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, "Mikro krediyle kadınlarımız kimsenin kapısına gitmeden devlet kapılarında dolaşmadan o aldığı ufacık bir kredi ile kendi işini kurabiliyor. Kendi işinin sahibi olabiliyor. Artık kendisi para araştıran değil, devlete vergi ödeyen hale geliyor" dedi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA)  tarafından Türkiye Grameen Mikro Finans Programı kapsamında Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine mikro kredi şubesi açıldı.

Açılış töreninde konuşan Aksu, 68 ilde 100 şubesi bulunan mikro kredi projesinin örnek bir proje olduğunu ifade ederek, "60 bine yakın hanım kardeşim kendi işinin sahibi kendi dükkanın sahibi istediği zaman açıyor, isteği zaman kapatıyor ve yanında insanları çalıştırıyor. Birtakım insanlara da ekmek parası kazanma imkanı veriyor. Bu projeye emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mikro projesine başından beri destek verdiğini anlatan Aksu, şöyle konuştu:

"Ben bu projeye üç nedenden dolayı destek veriyorum. Birincisi bizim AK Parti hükümetlerinin sosyal politikalarına uyum sağladığı için.  İkincisi ve önemlisi, kadına yönelik bir proje olduğu için. Kadınlarımızı iş meslek ve kendi işinin sahibi yapmak isteyen bir proje olduğu için destek verdim. Üçüncüsü de istihdama katkıda bulunduğu için destek veriyoruz. Mikro krediyle kadınlarımız kimsenin kapısına gitmeden devlet kapılarında dolaşmadan o aldığı ufacık bir kredi ile kendi işini kurabiliyor. Kendi işinin sahibi olabiliyor. Artık kendisi para araştıran değil, devlete vergi ödeyen hale geliyor. Bu çok önemli bir başarıdır. Çok önemli bir gelişmedir."

Yozgat  Valisi Abdulkadir Yazıcı ise mikro krediyi tek başına bir kurtuluş olarak görmemek gerektiğini dile getirerek, "Mikro kredi insanlara balık yemeği, değil balık tutmayı öğretiyor. Sizler mikro kredi ile çalışmayı üretmeyi ve kendine güvenmeyi kazanacaksınız. İnanıyorum ki kısa süre içinde bir kitle oluşacak, atıl bir şekilde duranlar, durma alışkanlığını yenerek aktif bir şekilde kendi çapında bir işadamı ve işkadını gibi çalışmaya başlayacak" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Aksu, mikro kredi kullanarak iş yeri açmak isteyen girişimci kadınlara temsili çek verdi. Etkinlik sonunda Aksu ve Vali Yazıcı, mikro kredi desteği alan kadınların ürettiği ürünlerin bulunduğu standı gezdi. Aksu, buruda torunları için hediyelik eşya aldı.

Açılış törenine Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Doç Dr. Fetin Rüştü Yıldız ve çok sayıda davetli de katıldı.

Aksu törenin ardından, daha önce kaymakam olarak görev yaptığı Sarıkaya Kaymakamlığı'nı ziyaret ederek, ilçe hakkında Kaymakam Yaşar Dönmez'den bilgi aldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkaya'ya Mikro Kredi Şubesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement