Sarıyer'deki Otobüs Kazasında Bilirkişi, Şoförü Asli Kusurlu Buldu - Son Dakika
Güncel

Sarıyer'deki Otobüs Kazasında Bilirkişi, Şoförü Asli Kusurlu Buldu

Sarıyer\'deki Otobüs Kazasında Bilirkişi, Şoförü Asli Kusurlu Buldu

Sarıyer'de 2 kadının ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına neden olan İstanbul Otobüs A.Ş'ye bağlı otobüs kazasına ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

03.09.2015 16:52

Sarıyer'de 2 kadının ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına neden olan İstanbul Otobüs A.Ş'ye bağlı otobüs kazasına ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. Mahkemeye sunulan raporda otobüsün şoförü olan tutuklu sanık Fikret Gülbahar'ın Tamamen asli kusurlu olduğu belirtildi.

Sanık otobüs şoförü ise yaptığı savunmasında, otobüsün havasının boşalması nedeniyle aracın kendini kilitlediği, kazanın da bu sebeple meydana geldiğini ileri sürdü.

Haber Ümit TÜRK İSTANBUL DHA

Sarıyer'de İstanbul Otobüs A.Ş'ye bağlı yolcu taşıma otobüsüyle yaptığı trafik kazasında 2 kadının ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla 22,5 yıla kadar hapsi istenen şoför Fikret Gülbahar'ın (61) yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Fikret Gülbahar hazır bulundu. Otobüs kazasında yaralanan Nuran Çolak ile Fatma Kartal ise müşteki olarak yer aldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU OTOBÜS ŞOFÖRÜ TAMAMEN ASLİ KUSURLU

Mahkeme Başkanı kazaya ilişkin düzenlenen bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını bildirdi. Trafik-Bilirkişi Selami Pala tarafından hazırlanan rapora göre, kazada otobüs şoförü Fikret Gülbahar'ın Tamamen asli kusurlu olduğu belirtidi. Raporda yayaların ve kaza anında olay yeri ve çevresinde bulunan araçların durumuna da yer verildi. Rapora göre, yayalar ve park halindeki araçların kusursuz oldukları belirtildi.

SANIK OTOBÜSÜN TEKNİK İNCELEMESİNDE BU HUSUS ARAŞTIRILMADI

Duruşmada söz verilen otobüs şoförü Fikret Gülbahar ise havasının boşalması nedeniyle aracın kendini kilitlediği, kazanın da bu sebeple meydana geldiğini ileri sürdü. Gülbahar, Cezaevindeyken düşünme fırsatım oldu. Aracım seyir halindeyken havaların boşalması nedeniyle kapılar kendiliğinden açılmaktadır. Normalde açılmaması gerekir. Kapı açılınca da araç kendini kilitler. kesinlikle yürümez. Otobüsün üzerinde yapılan teknik incelemede bana göre bu husus araştırılmamıştır. Araştırılmasını istiyorum dedi.

MAHKEME SANIĞIN İDDİASINI BİLİRKİŞİYE SORACAK

Mahkeme heyeti sanık otobüs şoförünün yaptığı savunma üzerine verdiği ara kararda, suça konu otobüs üzerinde keşfen inceleme yaparak rapor düzenleyen bilirkişilere, bu duruşma sanığın getirdiği savunmanın araştırılıp araştırılmadığı konusunda ek rapor düzenlemesini istedi. Mahkeme heyeti ayrıca, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı nedeniyle Otobüs şoförü Fikret Gülbahar'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 23 Şubat 2015 tarihinde Fikret Gülbahar'ın İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı olarak çalışan 34 KB 0101 plakalı 2013 model 'Erguvan' şehir içi yolcu taşıma otobüsü ile Tarabyaüstü- Kabataş seferini yapmak üzere saat 14.30'da ilk duraktan boş olarak hareket ettiği anlatılıyor. SanıkGülbahar'ın saat 14.32'de ikinci duraktan yolcu aldığı, saat 14.38'de sonraki durakta bir yolcu daha aldığı, saat 14.40'da Kireçburnu Araba Yolu Caddesi İsmar Market önüne geldiğinde araçlara ve yayalara çarptığı, kaldırımda yürüyen Gülferiye Düzgün (48) ve Sevim Paralı'nın (59) öldüğü ve 8 kişinin de yaralandığı kaydediliyor. Şoför FikretGülbahar'ın Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıyer'deki Otobüs Kazasında Bilirkişi, Şoförü Asli Kusurlu Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement