Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Muzaffer Elmas, İstanbul'da düzenlenen Avrasya Yüksek Öğretim Zirvesi'ne katıldı.
SAÜ'den, yapılan yazılı açıklamaya göre, EURIA Avrasya Yüksek Öğretim Zirvesi'nde Türkiye'yi stantları ve akademik çalışmalarıyla 50'nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitesi temsil etti.
Zirvede, SAÜ Rektörü Elmas da "Sakarya Üniversitesi Kalite, Akreditasyon ve Üniversite Sıralaması" konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumunda "Kalite ve Akreditasyon", "Sakarya Üniversitesi Yönetim Sistemi", "Sürdürülebilirlik ile Sıralama Etkisi" başlıklarında SAÜ'de gerçekleştirilen uygulamaları anlatan Elmas, Sakarya Üniversitesinin birçok alanda çeşitli başarılar sergilediğini ifade etti.
Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS) sayesinde tek bir sistem altında farklı yönetim sistemlerinin bir araya getirildiğine değinen Elmas, bunun da özellikle akademisyenlere her şeye tek bir yerden ulaşma kolaylığı sağladığını anlattı.
Elmas, ayrıca SABİS sayesinde bütün kalite göstergelerine anında ve kolaylıkla erişebildiklerini kaydederek, bu sayede bölümlerin herhangi bir akreditasyon kurumu tarafından dünya çapında değerlendirilebileceğini bildirdi.
Rektör Elmas, kurdukları sistem sayesinde dünyadan ve Türkiye'den ODTÜ URAP, SRC ARWU, Times Higher Education, Webometrics, TÜBİTAK Girişimcilik Endeksi gibi birçok sıralamada da sürekli yükseldiklerini kaydetti.
Son Dakika › Güncel › Saü Rektörü Elmas, Avrasya Yüksek Öğretim Zirvesi'ne Katıldı - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?