Savaş Suçları Mahkemesi Kosova Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Savaş Suçları Mahkemesi Kosova Gündeminde

Savaş Suçları Mahkemesi Kosova Gündeminde

Savaş Suçları Mahkemesi Kosova gündeminde Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulması konusunu görüşmek için devlet kurumlarının üst düzey yöneticilerini topladı.

26.02.2015 17:32

Savaş Suçları Mahkemesi Kosova gündeminde

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulması konusunu görüşmek için devlet kurumlarının üst düzey yöneticilerini topladı.

Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga tarafından düzenlenen toplantıya Başbakan Isa Mustafa, Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Meclis Başkanı Kadri Veseli ve üst düzey yetkililer katıldı. UÇK-nın işlediği öne sürülen savaş suçlarını araştırmak amacıyla Adalet Bakanı Hayreddin Kuçi liderliğindeki teknik ekibin, AB tarafından hazırlanan Savaş Suçları Mahkemesi oluşum taslağındaki hukuki ve Anayasal değişiklikler konusu görüşüldü.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Kosova Meclisi Genel Kurul oturumunda, özel yetkili mahkeme olarak tanımlanan Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulmasına yönelik milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı. Başbakan mahkeme ile ilgili tüm belgelerin milletvekilleri ve muhalefet partilerine takdim edileceğini belirtti.

Kosova Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve bakanlardan oluşan koordinasyon grubunun çalıştığını kaydeden İsa Mustafa 'Şu sıralarda Savaş Suçları Mahkeme Yasası'nın metni yazılıyor. Mahkeme ile ilgili tüm belgeleri takdim edeceğiz. Cumhurbaşkanı aracılığıyla muhalefet partilerinin bu belgeler hakkında bilgilendirmesini talep ettik' dedi. Mahkemenin kurulmasına ilişkin tartışmalar vatandaşlara da yansıdı. Hukuk konusunda uzmanlaşmış isimler ise savaştan 15 yıl sonra böyle bir mahkemenin kurulması etik derken, bunun için uygun yasal zeminin oluşmadığı öne sürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savaş Suçları Mahkemesi Kosova Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement