Şavşat'taki 19 Mayıs Kutlamalarında 'Anons' Krizi - Son Dakika
Güncel

Şavşat'taki 19 Mayıs Kutlamalarında 'Anons' Krizi

Şavşat\'taki 19 Mayıs Kutlamalarında \'Anons\' Krizi

Artvin'in Şavşat ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, Belediye Başkanı Mehmet Naci Köroğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük arasında 'anons' tartışması yaşandı.

19.05.2012 17:25

Artvin'in Şavşat ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, Belediye Başkanı Mehmet Naci Köroğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük arasında 'anons' tartışması yaşandı.

Etkinlikler kapsamında Kaymakamlık Futbol Turnuvası'nda dereceye giren takımlara kupa verilmesi sırasında en centilmen takım seçilen Şavşat Belediyesi'nin isminin anons edilmemesi, Şavşat Belediye Başkanı Mehmet Naci Köroğlu'nun tepkisine neden oldu.

Belediyenin isminin anons edilmemesini siyasi olarak değerlendiren Köroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük'ün yanlı davrandığını savundu. Kupa töreni sonrası protokol üyelerinin bulunduğu bölüme gelen Başkan Köroğlu, Müdür Büyük'e, "Bu tavrınızı bari bu bayramlarda göstermeyin. Yapılan kutlamalarda ilçe genelinde yapılan çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren takımlara kupaları verildi. Bu etkinliklerde futbol turnuvasında centilmenlik kupasının Şavşat Belediyesi takımına verilmesi komite tarafından belirlenmiş. 19 Mayıs etkinliklerinde bütün dereceye giren takımlara kupaları anons edilip protokol üyeleri tarafından verildi. En centilmen takım olarak seçilen ve centilmenlik kupası alan Şavşat Belediyesi takımına kupasının törenlerde verilmemesini siyasi olarak değerlendiriyorum" dedi.

Kutlamaların ardından Şavşat Anadolu Öğretmen Lisesi'nde verilen kokteyle katılan Belediye Başkanı Köroğlu, "Ben bir üzüntümü dile getireceğim. Belediye takımının hak etmiş olduğu centilmenlik kupasının alınmış olmasına rağmen Milli Eğitim Müdürü bilinçli olarak bizim takımımıza kupasını verdirmedi. Çocuklara kupaları tören sonrası verilmiş. Böyle şeyler olmaz. O şekilde olmaz, verilecekse toplumun huzurunda verilmeliydi. Şavşat'ta bölücülük mü olsun, kavga, gürültü mü olsun. Bunlar olmaz, yakışık almaz. Orada vereceksin" diyerek kokteyli terk etti.

Kaymakam Abdullah Köklü'nün sakinleştirmeye çalıştığı Köroğlu, çıkışta da tepkisini dile getirdi. Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına bir açıklama yapan Köroğlu, "Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu olabilir. Şavşat Belediye çalışanları da bu kupayı hak etmişlerse bu Şavşat'ın huzurunda verilmeliydi. El altından, göz altından bu işler olmaz. Tepkim Milli Eğitim Müdürüneydi. Taraflı Milli Eğitim Müdürü'neydi. Bütün arkadaşlardan özür diliyorum. Ama onu affetmeyeceğim. Burada tören oluyor başkanı çağırmıyor" şeklinde konuştu. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şavşat'taki 19 Mayıs Kutlamalarında 'Anons' Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement