Sdü Rektöründen 'Paralelciler Beni Dinlemiş' İddiası - Son Dakika
Güncel

Sdü Rektöründen 'Paralelciler Beni Dinlemiş' İddiası

Sdü Rektöründen \'Paralelciler Beni Dinlemiş\' İddiası

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 17 Aralık operasyonundan sonraki süreçte, 'paralel yapı'nın telefonlarını dinlediği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

24.12.2014 11:25

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 17 Aralık operasyonundan sonraki süreçte, 'paralel yapı'nın telefonlarını dinlediği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta'da yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda, bugüne kadar ortaya atılan kendisiyle ilgili iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. Rektör olduğu günden bu yana birçok yakıştırma yapıldığını söyleyen Prof. Dr. İbicioğlu, "Ben ne paralelci, ne köşegen, ne dikeyim. Daha önce söylediğim gibi böyle bir şeyim yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin belirlemiş olduğu kriterler çerçevesinde, herhangi bir grubun eline geçmemesi, emir almaması gerektiği üzerine bir üniversite tasavvurum var" dedi.

'TELEFONLARIMI DİNLEMİŞLER'

17 Aralık sürecinden sonra kendisi hakkında 'paralelci olduğu' ve 'paralelcilere sahip çıktığına' dair iddialar ortaya atıldığını savunan Rektör İbicioğlu, bu süreçte telefonlarının dinlendiğini ve konuya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktardı. O dönemde üniversite içerisinde paralel yapı oluşmaması için çeşitli tedbirler aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. İbicioğlu, "17 Aralık'tan sonra tüm tedbirleri aldık. Sonrasında telefon dinlenme olayları ortaya çıktı. Diğer yandan daha 1 ay önce savcı beni davet etti, 'İhbar var seni dinlemişler' diye. Bunun üzerine mağdur olarak gittim ve gerekli girişimlerde bulundum. Bu defa 'Rektör bey aslında paralelci değil ama şu paralelci, bu paralelci' denilmeye başlandı. Enteresan olan şu; rektörlüğe bir sürü şikayet dilekçesi geliyor. Paralelci olmayan yok, bu şikayetlere bakarsak. Şöyle de bir durum var, 17 Aralık'tan sonra bu paralel yapı için en büyük tepkiyi veren ve en büyük tedbiri alan da yine üniversitedir. Bunu herkes bilir" diye konuştu.

'DİLİN KEMİĞİ YOK'

Meyve veren ağacın taşlandığını vurgulayan Rektör İbicioğlu, şöyle dedi:

"Söz konusu paralel yapı o dönemde Ak Parti ile birlikte hareket ediyordu. O zamanlar da yine 'Ahmet Necdet Sezer'in adamı' dediler. Bir süre sonra MİT, bir süre sonra da 'CIA ajanı' dediler. Daha sonra da 'tüccar rektör' dediler. Biz işletmeciyiz. İşletmelere danışmanlıktan gelen biriyim. Üniversiteye geldiğimizde, 'üniversitenin etkili bilimsel çalışma yapabilmesi için, farklı olabilmesi için mutlaka kendi kurumsal dinamiklerini harekete geçirerek YÖK Yasası'nın izin verdiği ölçüde mutlaka yeni patentler üretip bundan da üniversitenin bilimsel başarılardaki skalasını artırması gerekir' dedik. Ondan sonra bize yönelik 'paralelcilere sahip çıkıyor' ifadeleri kullanılmaya başlandı. Dilin kemiği yok. Herkes kısa dönemli olarak kendince 'nereden leke yaparım' derdine düştü. Benim telefonum paralelciler tarafından dinlenmiş. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. Bir ara da 'ülkücü kadrolaşma yapıyor' dediler. Ben Ankara, İstanbul, Sakarya ve Diyarbakır'da Ak Parti Siyaset Akademisi dersleri verdim. Bundan sonra da 'Ak Parti'nin il başkanı gibi çalışıyor' dediler."

'SİYASETE ATILMAYACAĞIM'

Rektör seçimlerinde ikinci dönem için yeniden aday olacağını da belirten Prof. Dr. İbicioğlu, siyasete atılıp atılmayacağına ilişkin söylentilere ise "Siyasete bizi layık görenlere teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız ortada. Seçimi hiç düşünmüyorum zaten. Hangi birimi daha etkili hale getirebiliriz, hangi hocamızın sorununu çözebiliriz onun derdindeyim. Ne gibi iyileştirmeler yapabiliriz, bunları düşünüyorum. Ancak siyasete atılmayacağım. Siyaset de üniversitede görev yapmak da halka hizmettir. Ben üniversitede kalarak hizmet etmeyi tercih ediyorum. İkinci dönem için nasipse tekrar adayım" diye konuştu. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sdü Rektöründen 'Paralelciler Beni Dinlemiş' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement