SEDAŞ 30 Yıllık Tesisleri Yeniliyor - Son Dakika
Güncel

SEDAŞ 30 Yıllık Tesisleri Yeniliyor

SEDAŞ 30 Yıllık Tesisleri Yeniliyor

SEDAŞ İzmit'in tepelerinde yer alan 30 yıllık enerji nakil hattı tesislerinde yenilik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

23.07.2012 08:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEBEKEYİ GÜÇLENDİRİYOR

15 KİLOVOLT YERİNE 34 KİLOVOLT

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) 2012 Yılı Yatırım Programı kapsamında İzmit'in tepelerinde yer alan 30 yıllık enerji nakil hattı tesislerinde yenilik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Topçular Projesini tamamlayan SEDAŞ, Gerilim dönüşüm projesi kapsamında Çınarlı ile Bağçeşme arasındaki direklerde yer alan havai hatlı şebekedeki 15 kilovolta dayanıklı izolatörlerden 500'ünün tek tek çıkarılarak yerine 34 bin voltluk izolatörlerin ayrı ayrı montajlarının yapılmasını da sağladı.

Yenileme çalışmaları ile 15 bin voltluk mevcut gerilim seviyesine son verildiğinde hatların 34 bin voltluk gerilim seviyesini taşıyabilmesi sağlanacak. Gerek görülen yerlerde direklerde sökülerek yenilenirken 15 kilovoltluk trafolarda değiştirilerek yerine 34,5 kilovoltluk trafolar konulacak.

500 İZOLATÖR, 8 KM İLETKEN DEĞİŞTİ

Enerji kalitesinin arttırılması, şebekeden çekilen gücün sağlıklı bir şekilde karşılanabilmesi, yeni enerji taleplerine ise çekilecek güç açısından olumlu cevap verilebilmesi açısından gerilim seviyesinin 15 binden 34 bine çıkarılması çalışmalarının hızla devam ettiği Çukurbağ, Bağçeşme ve Çınarlı Mahallelerinde 500 izolatörün değişimi ile birlikte, 8 kilometrelik iletken kesiti de arttırılırken, sokak aralarındaki dağıtım panoları da aynı şekilde değiştiriliyor.

Trafo merkezi olarak kullanılan binaların, kapalı sisteme dönüştürülmesi ve içlerine modüler hücrelerin tesis edilmesi çalışmaları da devam ediyor. Enerji altyapısı enerjinin uzaktan izlenebilmesi ve arızalara daha kısa sürede müdahale edilebilmesine imkan sağlayacak SCADA projesine uygun hale getiriliyor.

İŞ KALİTESİ DENETLENİYOR

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Dağıtım Varlıkları Yapım Müdürlüğü tarafından sahada yapılan enerji dağıtım tesislerinin en iyi şekilde tamamlanması için büyük bir titizlik gösterildiğini belirterek, yapılan tesislerin bölgedeki vatandaşların enerji ihtiyacını karşılamak üzere uzun yıllar Kocaeliye hizmet vereceğini ve bu anlamda en iyi şekilde tesislerin tamamlanmasına çalışıldığını ve çalışmaların zorunlu olarak yapılan programlı enerji kesintileriyle sürdürülürken, SEDAŞ tesis kontrol ekiplerinin de yüklenici firmaların denetimini iş alanlarında gerçekleştirdiğini ve iş güvenliği önlemlerini de sık sık yerinde kontrol ettiklerini belirtti.

SEDAŞ'TAN DESTEK VE HOŞGÖRÜYE TEŞEKKÜR

SEDAŞ İcra Başkanı, Bekir Sami Güven, "Tesis çalışmaları sırasında SEDAŞ hizmet birimlerine verilen destekten dolayı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi ile Kocaeli Valiliği ve AYKOME'ye, teşekkür ettiklerini belirtirken, "Ayrıca tesis yapım çalışmalarının gerçekleştiği alanlarda müşterilerimiz ve çevredeki vatandaşlarımıza bu hizmetlerin Kocaeli İli ve kendileri için yapılıyor olması nedeniyle gösterdikleri hoşgörü ve anlayışa da çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SEDAŞ 30 Yıllık Tesisleri Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement