Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi" kapsamındaki "Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli" başlıklı söyleşide, Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'in kişiliği ve çalışmaları anlatıldı.
Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide konuşan eski Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Rasim Cinisli, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden hocası olan Başgil'in hukuk dünyasının önemli isimlerinden birisi olduğunu ve öğrencisi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.
"Başgil Hoca'nın son öğrencilerinden birisiyim. Ali Fuad Hoca'yı tanımlamak zordur, fakat şu cümleyi kullanmak istiyorum; ( Ali Fuad Başgil, Çarşamba'nın mütevazı ailesinin çocuğu olarak doğdu, alim olarak yaşadı ve kahraman olarak öldü)" şeklinde konuşan Cinisli, Başgil'in 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra demokrasi için mücadele ettiğini ve halkın saygınlığını kazandığını kaydetti.
Proje kapsamında Ahmed Süheyl Ünver, Ali Fuad Başgil, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz'in hayatları ve eserleri kısa filmle anlatıldı.
Söyleşiye, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.
Son Dakika › Güncel › Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?