Şehit ailelerinden çözüm sürecine destek - - Son Dakika
Güncel

Şehit ailelerinden çözüm sürecine destek -

Şehit ailelerinden çözüm sürecine destek -

Van ve ilçelerindeki şehit aileleri Muradiye ilçesinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

23.06.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van ve ilçelerindeki şehit aileleri Muradiye ilçesinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

İl Jandarma Komutanlığınca organize edilen programa katılan şehit aileleri, Muradiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu ve eşi tarafından karşılandı.

Muradiye Şelalesi'nde bir araya gelen 150 şehit ailesi balık bendinde jandarma tarafından verilen yemeğe katıldı.

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ahmet Baki, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ailelerine destek vermek ve acılarını paylaşmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Şehit ailelerini bu yıl Muradiye Şelalesi'ne getirdiklerini belirten Baki, şöyle konuştu:

"Yaklaşık iki yıldır devam eden barış sürecinin ardından şehit ailelerini her yere rahatlıkla götürüyoruz. Böylece onların moral ve motivasyonunun yükselmesini sağlıyoruz. Gittiğimiz her yerde şehit aileleri denildiğinde bize ayrı bir yakınlık gösteriliyor, bu da bizi gururlandırıyor. Bize destek veren komutanlarımıza, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese şehit aileleri adına teşekkür ediyorum."

Şehit babası Yaşar Akman ise çözüm sürecinin başarıya ulaşması için var güçleriyle çalıştıklarını ve sürecin devam etmesini istediklerini söyledi.

"Dinimiz bir, kitabımız bir, bayrağımız bir, milletimiz bir. Artık ayrı gayrı istemiyoruz" diyen şehit yakını Mehmet Karataş da artık barış ve huzur istediklerini ifade etti.

Karataş, "Artık analar ağlamasın, yürekler yanmasın. Bir kez yüreğimiz yandı bir daha yanmasın. Kimsenin çocuğu yetim kalmasın. Bu kan durdurulsun biz bunu istiyoruz" dedi.

- "Başbakanımızın ellerinden öpüyorum"

Ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğunu belirten Fevziye Bayrak ise ayrım yapılmaksızın herkesin birbirini sevmesi gerektiğini kaydetti.

Bayrak, "Bizi yalnız bırakmayan devletimize, komutanlarımıza ve dernek başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başbakanımız Erdoğan'ın da ellerinden öpüyorum. Artık kardeş kanı dökülmesin, barış, birlik, beraberlik ve huzur olsun. Biz kardeşiz. Bizim bayrağımız birdir ve bir olacak. Aramızı bozan olmasın. Biz anneler artık ağlamayalım. Devletimizden bunu istiyoruz" diye konuştu.

Şehit kardeşi olmaktan gurur duyduğunu belirten Gülsüm Aldemir'de artık kan dökülmesini istemediklerini söyledi.

Aldemir, "Artık kardeşler ölmesin. Bu vatana, bu topraklara barış gelmesini istiyorum. Barış süresinin devam etmesini istiyorum. Bu etkinlikle acılarımızı paylaşanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Şehit babası Abdurrahman Sarıbulak ise oğlunun davul zurnayla askere görderdiğini ancak oğlunun cenazesinin kendisine geldiğini dile getirdi.

Sarıbulak, "Oğlum sağ olsaydı da sırtımdaki gömlek olmasaydı. Dünya malının hepsi benim olsa ne yapayım. Oğlum, benim canım gittikten sonra, dünya malını ne yapayım. Yarın öldüğümde kendimle ne götüreceğim. Oğlumu davul zurna ile askere gönderdim oğlumun cenazesi bana gönderildi. Kim olursa olsun, Müslüman, Ermeni, Türk, Kürt, Çerkez olsun farketmez insanların artık ölmesini istemiyoruz. Biz artık huzur ve barış istiyoruz" dedi.

Balık bendinde bir süre dinlenen ve inci kefali göçünü izleyen şehit aileleri daha sonra Binbaşı Tarık Hekimoğlu ve eşi tarafından uğurlandılar.

-Ailelerle röp.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit ailelerinden çözüm sürecine destek - - Son Dakika


Advertisement