Şehit Ailesini Üzen İlgisizlik - Son Dakika
Güncel

Şehit Ailesini Üzen İlgisizlik

Şehit Ailesini Üzen İlgisizlik

Kütahya'nın Simav İlçesi Bahtıllı Beldesi'nde iki şehit adına yaptırılan anıtının bakımsız hali tepkilere neden oldu.

10.05.2011 13:45

Kütahya'nın Simav İlçesi Bahtıllı Beldesi'nde iki şehit adına yaptırılan anıtının bakımsız hali tepkilere neden oldu. Çiçekleri kurumuş, beton çitleri yıkılmış anıtı gören şehit piyade er Selçuk Yiğit'in annesi Hamide ve babası Veysel Yiğit'in, gözleri doldu.

Bahtıllı Beldesi, 25 Ekim 1993'te Diyarbakır'ın Kulp İlçesi, Ağaçlı Beldesi'nde öğretmen Mehmet Fidan'ı, 31 Ekim 2007'de ise Şırnak, Gabar Dağı'nda piyade er Selçuk Yiğit'i şehit verdi. Şehit öğretmen Mehmet Fidan ve şehit piyade er Selçuk Yiğit'in cenazeleri memleketleri olan Bahtıllı'da toprağa verildi. Bahtıllı Kültür ve Dayanışma Derneği, 2008 yılında beldenin Kocataş Mevkisi'nde iki şehit için bir anıt yaptırdı. Ancak, anıtın çevre düzenlemeleri yarım kaldı.

Şehitlerin aileleri, Bahtıllı Belediyesi'nden anıtın çevre düzenlemesini tamamlamaları istedi. İddiaya göre, Bahtıllı Belediye Başkanı AK Partili Ali Bingül, ödenek yetersizliği gerekçesiyle gereken düzenlemeye yapmadı. İlgisizlik yüzünden anıtın beton çiti yıkılırken, etrafındaki çiçeklerde kurudu. Bunun üzerine şehit yakınları durumu dönemin Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'ye bildirdi. Vali Kocatepe, 7 Mayıs 2010 tarihinde gönderdiği yazı ile söz konusu anıtın durumunun şehitlerin anısına saygısızlık olduğunu belirtip, en kısa sürede bakım ve temizliğinin yapılarak bilgi verilmesini istedi. Ancak, aradan bir yıl geçmesine rağmen anıta tek bir çivi bile çakılmadı.

Anıtın bakımsız halini gören şehit erin annesi 42 yaşındaki Hamide ve babası 47 yaşındaki Veysel Yiğit'in gözleri doldu. Şehidin annesi Hamide Yiğit, "Oğlumun kemiklerini sızlattılar. Yazıklar olsun. Şehitlik anıtına çevre düzenleme çalışması yapılması bu kadar mı zor? Her şeye para bulan kurumlar, anıta bulamadı. Bunu anlamakta zorlanıyorum" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Bahtıllı Belediye Başkanı Ali Bingül, beldede yaptırdıkları gölet inşaatının ardından Şehitler Anıtı'nın çevre düzenlemesine başlayacaklarını belirterek, "Anıt yapımını üstlenenler üzerlerine düşen görevleri tam anlamıyla yerine getirmemiş. Yarım kalan işi tamamlamak bize düştü. Şu an için mazot paramız dahi yok. Ancak, yine de anıtın bakımını yaptıracağız" dedi. - Kütahya/ Simav

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Ailesini Üzen İlgisizlik - Son Dakika


Advertisement