Şehit Polis Kızı, Babasının Yarım Bıraktığı Mesleği Tamamlıyor - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Kızı, Babasının Yarım Bıraktığı Mesleği Tamamlıyor

Şehit Polis Kızı, Babasının Yarım Bıraktığı Mesleği Tamamlıyor

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4'ncü Sınıf Emniyet Müdürü olan Sosyal Hizmetler ve Polisevi Şube Müdürü 40 yaşındaki Semra Koldere, 1980 yılında İstanbul'da şehit olan komiser yardımcısı babasının yarım bıraktığı mesleği tamamlamak için gururla çalıştığını söyledi.

09.04.2015 15:23  Güncelleme: 15:41

İstanbul'da 1980 yılında görev sonrasında evine döndüğü sırada pusu kuran teröristlerce şehit edilen komiser yardımcısı Adnan Kılıçoğlu'nun kızı Semra Koldere, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü, Sosyal Hizmetler ve Polisevi Şube Müdürü göreviyle babasının mesleğini devam ettiriyor. 1997 yılında Ankara Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra görevine başlayan 3 çocuk annesi Semra Koldere'nin en büyük amacı babasının yarım bıraktığı mesleği en iyi şekilde yapmak.

ŞEHİTLİĞİ BİZİM İÇİN ONUR KAYNAĞI

Babasının şehit haberini aldığında 6 yaşında olduğunu belirten 4'ncü Sınıf Emniyet Müdürü Sosyal Hizmetler ve Polisevi Şube Müdürü Semra Koldere, "O günlere dair hatırladığım tek şey 1980 yılının Temmuz ayında annem ve iki kardeşimle beraber dedemlerde bulunduğumuz sırada eve gelen bir telefon. Telefondaki ses babamın yanımızda olup olmadığını soruyordu. Çünkü kendisinden iki gündür haber alınamıyormuş. Tabi o zaman çocuk olduğum için olayları tam olarak algılayamıyordum. Telefondan sonra evde bir ağlama ve çığlık sesleri duyuldu. Sonra babamın şehit haberini öğrendik. Vatan sağolsun. Üzücü bir olay olsa da biz her zaman babamızın şehitliği ile onur duyduk. Bana 'Baban ne iş yapıyor' diye sorduklarında 'Şehit kızıyım' diyordum. Onun şehitliği bizim için bir onur ve gurur kaynağıdır" dedi.

AİLECE POLİS

Babası olmayan her çocuk gibi kendisinin ve iki kardeşinin de zor bir dönem geçirdiğini belirten Koldere, "Bir gün aslında babamızın ölmediğini çıkıp geleceğini düşünerek büyüdük. Bizler memleketin bekası uğruna yüreğimiz yansa da başı dik bir şekilde 'Vatan sağolsun, milletimiz var olsun' diyebilen çocuklarız. Mensubu olmaktan gurur duyduğum polis teşkilatına babamın yarım bıraktığı yerden devam etmek için başladım. Bunun yanında vatan ve millet sevgisi, Ata'mızın bize emanet ettiği bu kutsal toprakları polis olarak koruyarak görevimi en iyi şekilde yapmak için polislik mesleğini tercih ettim. Ankara'da erkek kardeşim emniyet amiri olarak, ablam da dördüncü sınıf emniyet müdürü görev yapıyor. Kardeşlerimin ve benim bu mesleği tercih etmemizin nedeni babamızın yarım bıraktığı bu mesleği devam ettirmektir" diye konuştu.

Emniyet teşkilatında bir şehit çocuğu olarak çalışmanın hem gururunu hem de sorumluluğunu hissettiğini dile getiren Koldere, "Şu anda ifa etmekte olduğum Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde şehit ve gazi ailelerimiz, emekli çalışan mensuplarımızın, tüm ihtiyaçlarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Her türlü istek ve ihtiyaçlarında onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Kızı, Babasının Yarım Bıraktığı Mesleği Tamamlıyor - Son Dakika


Advertisement