Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sınırlarımızın dışında derin operasyonlar yapılırken, içeride kanlı terör eylemleriyle meydana getirilen kargaşayı kaosa döndürmek için fitneyi yaygınlaştırmaya çalışanlara inat, Çanakkale'yi geçilmez kılan değerlerimize sarılmalıyız" açıklamasında bulundu.
Yalçın, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 18 Mart 1915'te, birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza canları pahasına mücadele edenlerin, eşsiz bir kahramanlık destanı yazdığını belirtti.
Çanakkale Zaferi'nin, ebedi kardeşliği anlatan muhteşem bir destan olduğunu vurgulayan Yalçın, "Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe kenetlenmenin açık bir sembolü olan zafer, ecdadımızın iman ve azminin bir ifadesidir. Bu zaferde ecdadımız ayrıca cephede bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini tüm dünyaya örnek olacak şekilde ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu.
Küresel emperyalizmin, yüzyıl aradan sonra taşeron terör örgütleriyle bölgenin haritasını yeniden çizme arayışına girdiğini, etnik ve mezhebi duyarlılıklardan kaos meydana getirilmeye çalışıldığını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:
"Sınırlarımızın dışında derin operasyonlar yapılırken, içeride kanlı terör eylemleriyle meydana getirilen kargaşayı kaosa döndürmek için fitneyi yaygınlaştırmaya çalışanlara inat, Çanakkale'yi geçilmez kılan değerlerimize sarılmalıyız. 101 yıl önce bağımsızlığa, imana, inanca ve medeniyete yönelik, yedi düvele karşı bütün bedenini, gücünü, idrakini ortaya koyarak verilen direnişi örnek almalıyız."
Son Dakika › Güncel › Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.