Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Karatekin Parkı'nda toplanılması AK Parti İl başkanı Celal Kaman'ın konuşması AK Parti gençlik Kolları Başkanı Koray Erdoğan'ın konuşması Dua edilmesi Çorba ikramı Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı AK Parti Çankırı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte kuru ekmek ve çorba ikram edildi AK Parti Çankırı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programında, cephedeki askerlerin anısına kuru ekmek ve çorba ikram edildi.

17.03.2016 16:08

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Karatekin Parkı'nda toplanılması

AK Parti İl başkanı Celal Kaman'ın konuşması

AK Parti gençlik Kolları Başkanı Koray Erdoğan'ın konuşması

Dua edilmesi

Çorba ikramı Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

AK Parti Çankırı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte kuru ekmek ve çorba ikram edildi

AK Parti Çankırı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programında, cephedeki askerlerin anısına kuru ekmek ve çorba ikram edildi.

Karatekin Parkı'ndaki Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğe AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Gençlik Kolları Başkanı Koray Erdoğan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İl başkanı Kaman, konuşmasında, 101 yıl önce Çanakkale'de bir destan yazıldığını ifade etti.

Türk askerlerinin gösterdiği kahramanlığa dikkati çeken Kaman, "Dedelerimiz dünyanın en güçlü donanmasına karşı imanla bu ülkeyi savunmuşlar ve o güçlü donanmayı Çanakkale'nin sularına göndermişlerdir" diedi.

Kaman, ülkenin bugün de benzer bir tehdit altında olduğuna işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olması gereken günlerdeyiz. Vatan hainleri 101 yıl önce boş durmadılar bugün de boş durmuyorlar. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve ezanımız için geçmişte dedelerimiz nasıl şehit olduysa biz de şehit olmaya hazırız. Bu millet ne geçmişte ne de bugün bunlara boyun eğmedi, eğmeyecek."

Terörle mücadelede sona yaklaşıldığını vurgulayan Kaman, "Önümüzdeki günlerde ya bu memleketi terk edip gidecekler ya da o pis kanları ve pis vücutlarını bu toprağa gömeceğiz" diye konuştu.

Gençlik Kolları Başkanı Erdoğan ise Çanakkale'nin teknoloji ile inancın savaşı olduğunu belirtti.

Yokluk içerisinde vatan mücadelesi verildiğini anımsatan Erdoğan, "Çanakkale bir milletin nasıl şahlanacağının ispatıdır. Sonun değil bir başlangıcın adıdır Çanakkale. Düşmanımızı da gördük dostumuzu da gördük Çanakkale de" şeklinde konuştu.

Bu savaşta eşi görülmemiş insanlık örnekleri yaşandığını vurgulayan Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Vurulan bir düşman askerinin yarasının Türk asker tarafından sarılması, Türk siperine düşen düşman askerinin Türk askeri tarafından kucaklanıp, düşman siperine götürülmesi gibi pek çok örnek mevcuttur. Çanakkale hilal ve haçın mücadelesidir. Yok edilmek istenen İslam'ın son kalesinin destanıdır. Bizler bu vatan toprakları üzerinde Çanakkale gibi nice şanlı zaferlere, ecdadımızın bizlere bıraktığı büyük bir mirasa ve emanete sahip nesilleriz."

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. Katılımcılara daha sonra Çanakkale'de yoksunluk çeken askerlerin tükettiği kuru ekmek ve çorba ikram edildi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 101. Yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement