Şekerbank, sürdürülebilir finans ile sürdürülebilir bir dünya ekonomisini desteklemeyi hedefleyen Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi'ne (UNEP FI) imza attı.
Şekerbank'tan yapılan açıklamaya göre, Banka yüzde 66'sı Anadolu'da bulunan şube ağı sayesinde finansal kapsayıcılığı destekleyen çalışmaları ve enerji verimliliğinin finansmanındaki öncü rolü ile UNEP FI'nın Türkiye'deki çalışmalarını desteklemeyi hedefliyor.
UNEP FI'ye Türkiye'den üye 3'üncü banka olan Şekerbank, program ile enerji verimliliği çalışmalarını yaygınlaştırarak ve sürdürülebilirliği sistemine daha fazla entegre ederek konuyla ilgili diğer finans sektörü temsilcileriyle de global çalışmalar gerçekleştirecek.
"Sürdürülebilir kalkınmanın finansmanındaki öncü rolümüzü pekiştirdik"
Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, finans sektöründe çevreye duyarlılığın artmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken, UNEP FI'ye imzacı olarak enerji verimliliği çalışmalarını daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini, bankanın sürdürülebilir kalkınmanın finansmanındaki öncü rolünü pekiştirdiklerini söyledi.
Yıldız, Şekerbank'ın kuruluş misyonu doğrultusunda sürdürülebilir kalkınmayı finanse ettiğini belirterek, faaliyetlerinin sosyal ve çevresel etkilerini sorumlu bankacılık anlayışıyla ölçtüklerini, bu alandaki tüm çalışmalarının Sürdürülebilir Kalkınma Bankacılığı adında özel bir birim tarafından koordine edildiğini hatırlattı.
Yıldız, Türkiye'de kredilendirme süreçlerinde çevresel ve sosyal etkileri ölçen öncü bankalardan biri olarak, bu alanda birçok uluslararası iş birliği yürüttüklerini belirtti.
Enerjinin yüzde 73'ünün ithal edildiği ülkemizde, enerji tasarrufunu yaygınlaştırmak ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğine destek olmak için 2009 yılında Türkiye'de bir ilk olarak geliştirdikleri EKOkredi kapsamında bugüne kadar 75 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdıklarını ifade eden Yıldız, "EKOkredi kapsamında 104 bini aşkın konutun yalıtımı ile 194 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu veya elektrik cinsinden 21,1 milyar kilowatt-saatin üzerinde enerji tasarrufu sağlandı. Ayrıca, 4,5 milyon ton karbondioksit salımı engellendi" dedi.
Bu alanda gerçekleştirdikleri iş birlikleri ile ekonominin canlanması ve istihdamın artmasının yanı sıra enerji verimliliği bilincinin yaygınlaşmasına da katkı sağladıklarını kaydeden Yıldız, Şekerbank'ın, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı alanındaki uluslararası bilinirliği sayesinde bilançosundaki yabancı kaynağın yüzde 15'ini enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarına finansman sağlamak üzere edindiğinin altını çizdi.
Son Dakika › Güncel › Şekerbank, BM Çevre Programı Finans Girişimi'nin İmzacısı Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?