Van'ın Gevaş ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan yağış sonucu meydana gelen sel nedeniyle 300 küçükbaş hayvan telef oldu.
Edinilen bilgiye göre saat 05.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 2 saat süren yağış sonucu, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Göründü köyünün üst taraflarındaki yaylada otlayan yaklaşık 700 koyunun bulunduğu sürü, sel sularına kapıldı. Dağın yamaçlarından dolu ile birlikte Van Gölü'ne doğru akan sel sularına kapılan koyunlardan yaklaşık 300'ü boğularak telef oldu. Sel suları, bazı koyun leşlerini Van Gölü'ne kadar sürükledi. Olayın duyulmasının ardından köye giden İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri,
bölgede hasar tespit çalışması yaptı.
Köylüler, günlerdir devam eden yakıcı sıcaklığın ardından aniden bastıran yağış karşısında şaşkın olduklarını belirterek, "Köyün dışında otlayan ve dışarıda sabahlayan koyunlarımızın çoğu, sabaha karşı dolu ile karışık sel suları nedeniyle telef oldu. Büyük maddi zararımız var. Olay sonrası çoban cep telefonu ile haber verince bölgeye gittik ve hayvan leşleri ile karşılaştık. Zarar tespiti yapan devletimizden acil yardım bekliyoruz" dedi.
(Oİ-MET-GS-Y)
Son Dakika › Güncel › Sel Sularına Kapılan 300 Küçükbaş Telef Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.