Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı - Son Dakika
Güncel

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı

DİSK Genel Başkanı Ekici, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı'nda, "30'dan az kişi çalıştıran iş yerlerinde işçilerin özgürlüklerinin gasbedildiğini" söyledi.

16.10.2012 13:45  Güncelleme: 13:44

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı'nda, "30'dan az kişi çalıştıran iş yerlerinde işçilerin sendikal özgürlüklerinin gasbedildiğini" savundu.

Ekici, Meclis Dikmen Kapısı yanında düzenlenen basın açıklamasında, tasarının madde madde jet hızıyla Meclis'ten geçtiğini söyledi.

Ekici, 12 Eylül sisteminin özünü değiştirmediğini belirttiği tasarının, toplu işçi haklarının kullanımı konusunda da bir genişleme ve demokratikleşme sağlamadığını ileri sürdü.

Tasarının hazırlık aşaması ve sonrasında, itirazlarını her platformda dile getirdiklerini anlatan Ekici, "AKP hükümeti, muhalif sendikaların taleplerine kulağını tamamen kapatmış, ILO normlarına, Avrupa Sosyal Şartı'na, BM Ekonomik, Sosyal Kültürel Haklar Sözleşmesi gibi birçok sözleşmeyle anayasanın ilgili maddelerine rağmen sermayenin isteği doğrultusunda hazırlanan tasarıyı madde madde yasalaştırma gayreti içinde" dedi.

Tasarıyla "30'dan az kişi çalıştıran iş yerlerinde işçilerin sendikal hakları gasbedildiğini" savunan Ekici, "6 milyon işçi, 30 ve altı işçi çalıştıran işyerlerinde bulunuyor. Bunların sendikal güvencesi kaldırıldı. 30 ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinde ise toplu sözleşme yapacak sendika kalmıyor. Buna göre 12 milyon kayıtlı işçinin ancak 2 milyon 700 bini sendikal haklardan faydalanabilecek, karşı karşıya kaldığımız trajedi budur" ifadelerini kullandı.

Ekici, işçilerin haklarını korumak adına yaptıkları mücadeleyi sürdüreceklerini de bildirdi.

Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Açıklama öncesi CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce ile bazı CHP milletvekilleri gruptakileri ziyaret ederek, destek verdi.

Muhabir: Barış Gündoğan/ İlkay Güder

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement