Serik'te 6 Kayıp - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Serik'te 6 Kayıp

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Serik\'te 6 Kayıp

6 kişinin kaybolduğu köyde Afet Acil Kurtarma ekiplerinin kaybolan vatandaşları arama çalışmaları halen sürüyor.

Serik'te 6 KAYIP (7)

SEL BÖLGESİNDE FELAKETİN İZLERİ

Antalya'da dün gece yaşanan şiddetli yağışın vurduğu ve 6 kişinin kaybolduğu Serik İlçesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'ne 5 saat süren yolculuğun ardından Toros Dağları'nın arasından ulaşan DHA ekibi, sel felaketinin izlerini görüntüledi. 6 kişinin kaybolduğu köyde Afet Acil Kurtarma ekiplerinin kaybolan vatandaşları arama çalışmaları halen sürüyor. Haskızılören Köyü'ne giden yolları kaplayan dev kaya parçaları, İl Özel İdaresi'ne ait greyderlerle temizleniyor.

Dün gece saat 22.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık iki saat süren yoğun yağış sonrasında yaşanan sel nedeniyle Pınargözü Mahallesi'nde dere kenarı ve dere yatağında bulunan evlerin büyük bölümü yıkıldı. Evlerde oturan 82 yaşındaki Hulusi Kutlu, eşi 81 yaşındaki Fatma Kutlu, kızları 56 yaşındaki Ayşe Beşbaş, 85 yaşındaki Hasan Bulut, 70'li yaşlarda olduğu belirtilen Süleyman- Meryem Çelik çifti sele kapılarak kaybolmuştu.

Sel sularının evleri yıkarken, dev çınar ağaçlarını söküp kırdığı gözlendi. Sulara kapılan dev ağaç parçalarının da evlerin yıkılmasında etkili olduğu belirtildi. Ölüme davetiye çıkartan dere yatağındaki evlerin dışında Haskızılören İlköğretim Okulu'nun da dere yatağına yapıldığı, okulun bazı duvarlarının da sel suları ile yıkıldığı ortaya çıktı. Yıkılan bazı evlerin duvarlarında ise geriye duvarlarda asılı fotoğraflar kalmış.

Yaşanan felakette annesi, babası ve ablasını kaybeden Ömer Kutlu, şiddetli yağış sonrası biranda çığ gibi gelen sel sularının evleri yıkarak geçtiğini birçok kişinin sel sularına kapıldığını, genç yaştakilerin kendi gayretleri ile can alıcı sulardan kurtulmayı başardıklarını, ama annesi, babası gibi yaşlıların ise kurtulamadığını söyledi. Felaket öncesinde annesi ve babasının evinde 11 yaşındaki kızı ile birlikte oturduklarını, yağmurun şiddetlenmesi ile "Baba yağmur şiddetlendi, sizi bizim eve götüreyim" dediğini, babası Hulusi Kutlu'nun ise, 'Daha önce de böyle şiddetlendi, siz gidin biz kalalım' dedikten sonra kendi evlerine döndüklerini anlattı. Kendi evine döndükten sonra selin gelmesiyle yeniden babasının evine koştuğunu belirten Ömer Kutlu, tekrar gittiğinde ise evin yıkıldığını ve o saatten beri annesi, babası ve ablasından haber alamadıklarını dile getirdi. - Antalya/ Serik

Kaynak: DHA