Serik'te Çobanlık Kursu Başladı - Son Dakika
Güncel

Serik'te Çobanlık Kursu Başladı

Serik\'te Çobanlık Kursu Başladı

Serik'te düzenlenen Sürü Yönetimi Elemanı Benim kursu, 15 gün sürecek.

14.04.2014 22:13  Güncelleme: 23:13

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İş-KUR) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' (çobanlık) kursu, 15 gün sürecek. Gelecek yıl da devam edecek program kapsamında kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belge verilecek. Kursiyerler 120 saat teorik ve uygulamalı eğitim alacak.

108 BAŞVURU YAPILDI

Kurs boyunca sürü yönetimi adaylarına, hava koşullarına bağlı olarak ağılda yemleme, mera alanlarına yönlendirme, hayvan sağlığı, sağım ve kırkım, barınak kurma, ırk seçme, bakım ve besleme, çoğaltabilme, hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme konularında eğitim verilecek. Kurs hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu, 108 adayın başvurduğunu söyledi. Kursa katılma yeterliliği yönünden araştırma yaptıklarını kaydeden Çömezoğlu, değerlendirme sonunda sayının 45'e düştüğünü ifade etti.

İKİ KURS AÇILDI

Yoğun katılım nedeniyle iki ayrı kurs programı açtıklarını anlatan Çömezoğlu, "Her kursta maksimum 25 kursiyerin olmasını istiyoruz. Bu nedenle iki kurs açtık. İlk kursumuz 14 Nisan'da başladı, diğeri ise 21 Nisan'da başlayacak. Kursa katılan sürü yönetimi elemanı adaylarına, aldığı eğitimlerin karşılığında mesleki geçerliliği olan sertifika verilecek ve çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelikli olmaları sağlanacak" dedi.

DESTEK ALACAKLAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sertifikalı sürü yönetimi elemanı çalıştırdığını belgeleyen 250 baş ve üzeri küçükbaş hayvan varlığına sahip işletmelere yıllık destekleme yapmayı planladığını aktaran Çömezoğlu, "Kursiyerlere kursa katıldıkları her gün için İŞ-KUR tarafından maddi destek sağlanacak" diye konuştu. Kaymakam Erol Rüstemoğlu ise tarım ve hayvancılık alanındaki en önemli sorun eğitim olduğunu vurguladı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Serik'te Çobanlık Kursu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement