Sıhhiye Meydanı'ndaki 1 Mayıs Kutlamaları Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Sıhhiye Meydanı'ndaki 1 Mayıs Kutlamaları Sona Erdi

Sıhhiye Meydanı\'ndaki 1 Mayıs Kutlamaları Sona Erdi

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları sona erdi DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları sona erdi.

01.05.2012 17:49

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları sona erdi DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları sona erdi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla sabah saatlerinde Ankara Garı önünde toplanan emek ve meslek örgütleri, sendika ve siyasi parti temsilcilerinin de arasında bulunduğu grup, kortej oluşturarak Sıhhiye Meydanı'na yürüdü. Miting alanına gelen göstericiler, oluşturulan polis noktasından üzerleri aranarak kutlamanın yapılacağı alana girdi. Kutlamalara Gençlerbirliği, Ankaragücü taraftarlarının yanı sıra eşcinsel ve transseksüellerin oluşturduğu Kaos GL grubu da destek verdi.

Sıhhiye Meydanında emekçiler tarafından "Adaletsizliğe, güvencesizliğe, iş cinayetlerine karşı, toplumsal dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim, yaşasın 1 Mayıs", "Onurlu geçmişimizle aydınlık ve taşeronsuz bir gelecek istiyoruz" ve "Savaş değil, barış istiyoruz" pankartları açıldı.

Sıhhiye Meydanı'nda 1 Mayıs tertip komitesi adına ilk konuşmayı yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Doğan Kaya, taşeron güvencesiz çalışmaya karşı bugün alanlarda olduklarını vurgularken son dönmede KESK'e yönelik baskıların da kendilerini yıldıramayacağını belirtti. Kaya, tüm işçi sınıfının 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı da kutladı.

-SIHHİYE MEYDANI'NDAKİ KUTLAMALARI 4 BİN POLİS TAKİP ETTİ-

Sıhhiye Meydanı'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak için toplanan grubun güvenliğini sağlamak amacıyla 4 bin polis alanda görevlendirildi. Ayrıca bir polis helikopteri de alanın üzerinden bölgeyi kontrol etti.

1 Mayıs kutlamaları için alanda toplanan emekçiler, hep bir ağızdan 1 Mayıs Marşı'nı söyledi ve toplanan grup üyelerine seslenen sendika temsilcileri de taleplerini dile getirdi. Konuşmaların ardından göstericiler halay çekerek, 1 Mayıs'ı kutladı. Sıhhiye Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamaları emekçilerin olaysız bir şekilde dağılmasıyla son buldu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sıhhiye Meydanı'ndaki 1 Mayıs Kutlamaları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement