Şiirin Başkenti İzmir Şiir İçin Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Şiirin Başkenti İzmir Şiir İçin Yürüyor

Şiirin Başkenti İzmir Şiir İçin Yürüyor

Konak Belediyesi İzmir'in en büyük şiir buluşmasını 5-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriyor.

04.04.2012 12:35

Konak Belediyesi İzmir'in en büyük şiir buluşmasını 5-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Şiir Buluşması, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından şairleri Konak'ta misafir ediyor. Uluslararası boyutu ön plana çıkan Konak Belediyesi Uluslararası Şiir Buluşması, güzel sanatların her örneğini içinde barındırıyor. Edebiyat, müzik, dans, sinema, tiyatro ile sanat, sokaklarda on binlerle buluşuyor. 7'ncisi düzenlenen şiir buluşmasının tanıtım

toplantısına Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan,

Uluslararası Şiir Buluşması Düzenleme Kurulu üyeleri şairler Asuman Susam, Fergun Özelli, Hasan Özkılıç ve

Hayri K. Yetik katıldı. Dört şiir kitabı yayınlanan ve 'Şair Başkan' olarak sanata, sanatçıya destek veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmirlileri şiir okumaya, şiir dinlemeye, şiiri yaşamaya davet etti.

Başkan Tartan, İzmir'in en büyük şiir buluşması için şunları söyledi: "Şiir kardeşlik, özgürlük, direniş, adalet, dayanışma, sevgi demek. Bu yılki etkinliklerin en önemli boyutu uluslararası özelliğinin ön plana çıkması ve şiirin, sanatın sokaklarda yaşanması. Şiir aynı zamanda bir halk sanatı ve bu yüzden Şiir Buluşması'nın sokaklarda yaşanması çok önemli. Çünkü, sokakta halk var. Onur konuğumuz Refik Durbaş, onur konuğu ülke Yunanistan. Ortak kültürleri, sevgiyi, heyecanı paylaştığımız komşu ülkenin

ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı bir süreçte de onlara sevgi ve desteğimizi şiirle gönderiyoruz. Uluslararası Şiir Buluşması hem İzmir'in en önemli etkinliği hem de Türkiye'nin en kapsamlı şiir buluşması. Aynı zamanda sokağa, halka taşınan, sokaklarda on binlerin katılacağı, şiirle buluşacağı bir şenlik olacak. İzmir şiirin başkenti, İzmir şiirle güzel."

ŞİİR İÇİN İLK ADIM YÜRÜYÜŞÜ

7'inci İzmir Uluslararası Şiir Buluşması bugüne dek yapılan etkinliklerin çok ötesinde bir programla şiirin büyüsünü İzmir'e yayacak. İzmir Uluslararası Şiir Buluşması yürüyüşle başlayacak. Şiir için ilk adım "Yaşasın Şiir" diyerek Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde atılacak. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi önünden hareket eden kortej, Alsancak Vapur İskelesi'ne şiirlerle yürüyecek. Şiirli kortejin ardından Düş Gezginleri müzik grubu Alsancak Vapur İskelesi'nde

'Şiirler Blues' konseriyle İzmir'i şiire davet edecek. İzmir Uluslararası Şiir Buluşması kapsamında her gün ayrı bir konser, şiir tutkunlarıyla buluşacak. 5 Nisan'da Düş Gezginleri ve Erhan Doğan, 6 Nisan'da Didem-Sinem Balık kardeşler, 7 Nisan'da Haluk Çetin hayranlarıyla buluşacak. 7'inci İzmir Uluslararası Şiir Buluşması farklı yerlerde, farklı etkinliklerle festival gibi geçecek.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde panel, söyleşi ve film gösterimleri devam ederken bir yandan da şiir sokağa yayılacak. Üç gün Alsancak'ta şiirler okunacak, şarkılar söylenecek.

'Şiire çay, çaya şiir karıştıran şair', 'Şiir ve İtiraz', 'Kazık bir soru: Şiir kaç para eder' gibi konu başlıklarıyla ilginç söyleşiler, edebiyata gönül verenleri sevindirecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şiirin Başkenti İzmir Şiir İçin Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement