Siirt, Gapgenç Festivaline Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Siirt, Gapgenç Festivaline Hazırlanıyor

Siirt, Gapgenç Festivaline Hazırlanıyor

Vali Musa Çolak,"Gapgenç Festivali ile Devlet-Millet Kaynaşmasını hep birlikte coşku içinde yaşayacağız." dedi.

01.05.2012 12:56

Siirt, te 4-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında, Yurtiçi ve Yurtdışandan gençlerin katılacağı ve "Küresel Vatandaşlık" temesıyla düzenlenecek olan 4. Uluslararası Gapgenç Festivaline Hazırlanıyor.

Her yıl GAP bölgesinde yer alan 9 ilden birinde düzenlenen GapGenç Festivaline, bu yıl Siirt ilinin, ev sahipliği yapacağını belirten Vali Musa Çolak, "4. Uluslararası Gapgenç Festivali" de görev alan, Kamu kurum ve Kuruluşlarının yetkililerini ve bu organisazyonda yer alan personel ile, Valilik toplantı salonunda geniş katılımlı bir toplantı yaparak, Festival ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında buradaki yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çolak, Festival boyunca sorunların yaşanmaması, önceden alınması gereken tedbirleri ve hazırlık çalışmalarını bir kez daha gözden geçirdiklerini, Festivalde aksamaların ve sorunların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Festivalde görevli kamu kurum ve kuruluşlarının, Festival boyunca görevlerini aksatmadan yapmaları konusunda kendilerine talimat veren Vali Musa Çolak, "Siirt'in tanıtımına ve kültürel çalışmalarına bu yılda ağırlık verdiklerini ifade ederek,Gap Bölge Kalkınma İdaresi ile birlikte organize ettiğimiz ve dört gün süreyle devam edecek Festivalde, Siirt' in sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak, yaşatmak ve tanıtmakle birlikte bu organisazyonla; Milli birlik ve beraberlik içinde, devlet-Millet kaynaşmasını hep birlikte coşku içinde yaşayacağız. İlimizde ekonomik alanda yatırımlarımız hızla devam ederken, öte yandan Siirt' li hemşerilerimizi sosyal projelerle, festivallerle ve çeşitli etkinliklerle de buluşturmaya devam edeceklerini," söyledi.

Vali Musa Çolak, "bu yıl "Küresel Vatandaşlık" teması ile düzenlenen Festivale Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ve Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Egemen Bağış' ta teşrif ederek bizleri onurlandıracaklardır. Ayrıca yurt içi ve Yurt dışından 1600 kişinin katılmasını bekliyoruz.

Dolayısıyla, birçok ülkeden gelecek genç katılımcılarla, çok renkli, çok dilli ve çok kültürlü bir festivale ev sahipliği yapacağımıza inanıyoruz.Kültürlerin kaynaşmasını ve insanlar arasında barış, kardeşlik, dostluk, ve işbirliği gibi temel insani değerlerin gelişmesine büyük bir katkı sunacak olan festivale, tüm Kadirşinas Siirt halkımızı davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt, Gapgenç Festivaline Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement