Siirt'te Yeni Havaalanı İçin Çed Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Yeni Havaalanı İçin Çed Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Siirt'te yapılacak havalimanı için Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) sürecine halkın katılımını sağlamak amacıyla bir toplantı yapıldı.

23.12.2014 18:20  Güncelleme: 14:59

Siirt'te yapılacak havalimanı için Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) sürecine halkın katılımını sağlamak amacıyla bir toplantı yapıldı.Kültür Turizm Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıya, Armada Eğitim Danışmanlık Mühendislik Şirketi Müdürü Kemal Battal, İdari İşler Müdürü Osman Baybağan ve çevre mühendisi Neslihan Algan, bazı kurum müdürleri ile havalimanının yapılacağı köy sakinleri katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Kurtalan ilçesine bağlı Gedikbaşı ve Kaynaklı köyü yakınlarında yapılması planlanan Siirt Havalimanı Projesi'ne ilişkin değerlendirme yapan çevre mühendisi Algan, havalimanı inşaatı aşamasında 300, işletme aşamasında da yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığını söyledi.Havalimani projesinin Türkiye için önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Algan, şöyle dedi: "Proje alanı, Kurtalan ilçesine bağlı Kaynaklı ve Gedikbaşı yerleşim yerleri arasında yer almaktadır. İl merkezine 30, Batman'a 58 kilometre uzaklıkta konumlanmaktadır. ÇED çalışmaları sırasında, proje sahasına özel flora-fauna ve koruma statüleri ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler uyarınca korunması gereken alanlar, su ürünleri istihsal sahası, sulak alanlar, tabii karakteri korunacak alanlar ve bunun gibi detaylı incelenecektir" dedi.Algan, yapılacak havalimanın genel olarak yolcu ve kargo uçaklarına hizmet vereceğini anlatarak, "Pistin kapasitesi saatlik 36 uçak olacak ve uçak kompozisyon sınıfı D, türbülans sınıfı ağır, kalkış ağırlığı 150 bin kilogramdan fazla uçaklara da hizmet verecektir. Alana kalkış ve iniş yapacak uçak türü B-737-800 tipi olarak belirlenmiştir. Siirt Havalimanı için planlanan ana üniteler apron, havaalanlarında uçakların park pozisyonlarını aldıkları, yakıt aldıkları ve uçaklara yüklemenin yapıldığı alanlardır" diye konuştu.Toplantı, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Siirt\'te Yeni Havaalanı İçin Çed Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Yeni Havaalanı İçin Çed Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement