Silifke - İspanyol Başpiskopos Silifke'de - Son Dakika
Güncel

Silifke - İspanyol Başpiskopos Silifke'de

Silifke - İspanyol Başpiskopos Silifke\'de

Türkiye'yi Ziyaret Eden İspanya'nın Tarragona Kenti Başpiskoposu Jaume Pujol Balcells, Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Azize Thecla Yeraltı Kilisesi'ni Gezdi.

12.02.2011 17:45

TÜRKİYE'yi ziyaret eden İspanya'nın Tarragona Kenti Başpiskoposu Jaume Pujol Balcells, Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Azize Thecla Yeraltı Kilisesi'ni gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nce organize edilen gezide, İspanyol Başpiskopos Jaume Pujol Baclells ve 2 papaz ile yazar ve gazetecilerden oluşan toplam 16 kişilik grup yer aldı. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Emel Gökbel'in ev sahipliği yaptığı gezide, Yeraltı Azize Thecla Kilisesi'ni gezen Başpiskopos Balcells, Silifke Müze Müdürü İlhami Öztürk ve müzede görevli arkeologlardan müze hakkında bilgi aldı. Başpiskopos Balcells, Türkiye'ye ilk ziyareti olduğunu, buradaki tarihi ve kültürel dokunun kendisini çok etkilediğini kaydetti.

İstanbul, Antakya, Tarsus ve Silifke ziyaretlerinde Türk insanının kendilerine çok büyük yakınlık gösterdiğini ifade eden Balcells, Azize Thecla'nın yaşadığı kiliseyi gezmekten mutlu olduğunu söyledi. İspanya için özellikle de Tarragona kenti için Azize Thecla Yeraltı Kilisesi'nin büyük önemi olduğunu anlatan Başpiskopos Balcells, buranın önemini ülkesinde anlatarak İspanya ile Türkiye arasında dinsel diyalog köprüsü kurulmasını sağlayacağını söyledi.

Silifke Müze Müdürü İlhame Öztürk de, İspanyol grubun gezisinin inanç turizmi için büyük önem taşıdığını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silifke - İspanyol Başpiskopos Silifke'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement