Simav'da Kuduz Karantinasıek - Son Dakika
Güncel

Simav'da Kuduz Karantinasıek

Simav\'da Kuduz Karantinasıek

Simav İlçesi'ne bağlı Çulhalar Köyü'nde iki yaşlı kadına saldıran ve birinin ölümüne neden olan kurdun, kuduz olma ihtimaline karşı bölgede karantina önlemleri başlatıldı.

14.04.2011 18:10

KURT SALDIRISINDA ÖLEN KADIN TOPRAĞA VERİLDİ

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Çulhalar Köyü'nde iki yaşlı kadına saldıran ve birinin ölümüne neden olan kurdun, kuduz olma ihtimaline karşı bölgede karantina önlemleri başlatıldı.

Simav'da köylüleri tedirgin eden olay dün yaşandı. Çulhalar Köyü'ne 500 metre uzaklıktaki Dereboyu mevkiinde dün akşam saatlerinde küçükbaş hayvan otlatan Kezban Kurtulmuş (79) ile komşusu Şerife Erkip'e (76) ormanlık alandan aniden çıkan kurt saldırdı. Kurdun saldırısına karşılık veremeyen Şerife Erkip başı, göğsü, bacakları ve boynundan aldığı ısırıklarla olay yerinde hayatını kaybetti. Kurdun saldırdığı ve hayati tehlikesi bulunan Kezban Kartalmış önce Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ardından Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayın ardından saldıran kurdun kuduz olma ihtimaline karşı bölgede önlemler alınmaya başlandı. Belediye tarafından vatandaşlar anonslarla uyarıldı. Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, karantina tedbirleri çerçevesinde ikinci bir emre kadar bölgeye hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını bildirdi. Ceylan, vatandaş ve hayvanlara saldıran kurdun kuduz olup olmadığının netlik kazanması için yakalanması veya belli bir sürenin geçmesi gerektiğini söyledi. Köy Muhtarı Metin Özkan, kurdun saldırısı sonucu yaralanan 5 büyükbaş ve 2 çoban köpeğinin çevresi kireçli bir yerde tutulduğunu ve bölgeye kimsenin yaklaştırılmadığını belirtti.

TOPRAĞA VERİLDİ

Kurdun saldırısına sonucu feci şekilde hayatını kaybeden Şerife Erkip'in cenazesi, gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildi.

Kurdun kuduz olması ihtimalinden yola çıkan Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi morgundaki Şerife Erkip'in cenazesinin yıkanması için ilçeye özel giysiler gönderdi. Özel giysileri giyen görevlilerin yıkadığı cenaze daha sonra Kütahya'dan özel olarak gelen tabuta yerleştirilerek Simav Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla köyüne gönderildi. Ağıtlar arasında evine alınan yaşlı kadının cenazesi vatandaşlar tarafından Çulhalar Camisi'ne getirildi. Cenaze daha sonra Simav Müftüsü Şükrü İkiz tarafından öğle vakti kıldırılan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına Kütahya İl Sağlık Müdürü Kamil Türkmen, Tarım İl Müdürü Altuğ Atalay, Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Naci Çağlar, AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, Şerife Erkip'in yakınları ve vatandaşlar katıldı.

KÖPEKLERE KUDUZ AŞISI

Cenaze törenine katılan İl Tarım Müdürü Altuğ Atalay Çulhalar köyü başta olmak üzere çevresindeki 22 köyde karantina uygulaması başlatıldığını, ikinci bir emre kadar Çulhalar ve çevresindeki 22 köye hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını bildirdi. Bu arada İlçe Tarım Müdürlüğü'nden ekipler köydeki tüm köpeklere kuduz aşısı yaptı.

AVCILARDAN EKİP

5 büyükbaş ve 2 köpeğinde yaralanmasına yol açan kurdun yakalanması için Kütahya Avcılar ve Atıcılar Kulübü'nden 8 kişilik bir ekibin bölgeye gelerek operasyon yapacağı ve kurdu ölü veya diri ele geçirinceye kadar operasyonların süreceği bildirildi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri de güvenlik açısından vatandaşların arazide tek başına dolaşmamaları ve tedbirli davranmaları hususunda uyarılarda bulundu.

Kurdun saldırısı sonucu ağır yaralanan 79 yaşındaki Kezban Kartalmış'ın Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simav'da Kuduz Karantinasıek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement