Simavlı Fatma Nineyi Arama Çalışmalarına Vali Çiftçi de Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

Simavlı Fatma Nineyi Arama Çalışmalarına Vali Çiftçi de Destek Verdi

Kütahya'nın Simav ilçesinde, iki gün önce kaybolan 86 yaşındaki yaşlı kadını arama çalışmalarına Vali Kenan Çiftçi de katıldı.

26.01.2012 15:39

Kütahya'nın Simav ilçesinde, iki gün önce kaybolan 86 yaşındaki yaşlı kadını arama çalışmalarına Vali Kenan Çiftçi de katıldı.

İki gün önce ikamet ettiği Yağılar köyünde birlikte oturduğu oğlu Abdullah Yemiş'in evinden ayrıldıktan sonra kaybolan 86 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Yemiş'i arama çalışmalarına katılmak için, sabah saat 06.00'da İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan, Kütahya İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Kütahya İl Özel İdare Müdürü Salih Akaya ile birlikte Kütahya'dan çıkan Vali Kenan Çiftçi, sabah saat 07.30'da Simav'a geldi. Kendisini yolda karşılayan Simav Kaymakamı Yüksel Ünal'ı da yanına alan Vali

Çiftçi, beraberindeki heyetle Efir köyüne geldi. Efir Göleti'nde boğulan ilköğretim okulu öğrencisinin kurtarma çalışmalarını yöneten Çiftçi, daha sonra yaşlı kadının kaybolduğu Yağılar köyüne geçti.

Sabah saat 09.00'da arama çalışmalarını başlatan Vali Çiftçi, kendi kullandığı araçla yüksek tepelere tırmanıp elindeki dürbünle araziyi gözetleyerek yaşlı kadının bulunabileceği noktaları jandarma birliklerine telefonla bildirdi.

Fatma ninenin bulunması için dün başlatılan arama çalışmalarına bugün Kütahya'dan gelen 100 dolayında er ve erbaşın yanı sıra Simav'da görevli polisler ve 50'nin üzerinde köylünün de destek verdiğini ifade eden Vali Kenan Çiftçi, "Yaşlı ninemizi bulmak için seferber olduk. İnşallah Kütahya'ya mutlu bir şekilde döneriz" dedi.

Efir Göleti'nde boğulan Kınık İlköğretim Okulu öğrencisini kurtarma çalışmalarını üzüntü ile izlediğini dile getiren Çiftçi, bu tür tehlikeli yerlere girilmemesine yönelik gereken tedbirlerin alınması için Milli Eğitim ve müftülükler aracılığı ile halkı bilgilendirme çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti.

Olayda biricik evladını kaybeden Keskin ailesine ve Efir köyü halkına başsağlığı dileğinde bulunan Vali Çiftçi, "Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Çok üzücü iki olay için Simav'a geldim" şeklinde konuştu.

Yaşlı ninenin bulunması için başlatılan arama çalışmalarına katılan Ahmet Ünal, "Her yeri aradık, bulamadık. Dün akşam yağan yağmurun ardından umutlarımız kesildi ancak aramaya devam edeceğiz" dedi.

Mehmet Terlemez isimli vatandaş da, "Bu civarda görenler olmuş. Umutla arıyoruz. İnşallah dirisini buluruz" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Simavlı Fatma Nineyi Arama Çalışmalarına Vali Çiftçi de Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement