Sındır: "Memleketi Gergin Bir Ortama Sürüklemeye Açık Bir Eylemdir" - Aydın - Son Dakika
Güncel

Sındır: "Memleketi Gergin Bir Ortama Sürüklemeye Açık Bir Eylemdir" - Aydın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın restoranda silahlı saldırıya uğramasına ilişkin CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, "Bu saldırıyı şiddetle nefretle bir kez daha kınıyoruz.

30.10.2016 00:21

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın restoranda silahlı saldırıya uğramasına ilişkin CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, "Bu saldırıyı şiddetle nefretle bir kez daha kınıyoruz. Büyük geçmiş olsun. Bu olay provokatif olsa veya olmasa bile memleketi gergin bir ortama sürüklemeye açık bir eylemdir." dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Tezcan'ı ziyaret eden Sındır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tezcan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Türkiye'de yapılmak istenen provokasyon ortamına karşı tüm halkı duyarlı ve sakin olmaya davet eden Sındır, şöyle konuştu:

"Bu olayın failleri yakalanınca yapılacak incelemeler sonucunda durumun netlik kazanacağını düşünüyoruz. Sayın Genel Başkan Yardımcımızın sağlık durumunun iyi olması hepimizi biraz rahatlatmıştır. Ancak bu saldırıyı şiddetle nefretle bir kez daha kınıyoruz. Büyük geçmiş olsun. Bu olay, provakatif olsa veya olmasa bile memleketi gergin bir ortama sürüklemeye açık bir eylemdir. Tüm partililerimizi sakin olmaya davet ediyorum. Demokrasiye ve ülkemizin aydınlık geleceğine sıkılan bir kurşundur bu. O kişi yargı önünde hesap verecektir. Sayın Valimiz de bu konunun takipçisi olacağını söylemiştir. Kendisine de teşekkür ediyorum."

"Provokasyona gelmeyin"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, emniyet güçlerine teşekkür etti. "Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak hep birlikte yaralıyız." diyen Özel, bu saldırının arkasından kim çıkarsa çıksın, partililerin sakin olması ve duyarlılığını koruması gerektiğini dile getirdi.

CHP'nin hukukun üstünlüğüne inanan bir parti olarak bunlarla hukuk içinde savaşacağını ve saldırıyı yapanın yanına kar kalmayacağını vurgulayan Özel, provokasyona gelinmemesi çağrısında bulundu. Özel, "Bu, Sayın Genel Başkanımızın bizim üzerimizden tüm partililerimize çağrısıdır." dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da silahlı saldırı olayının çok ucuz atlatıldığını ifade ederek, "Herkes sakin olsun. Hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır." diye konuştu.

Sındır: "Memleketi Gergin Bir Ortama Sürüklemeye Açık Bir Eylemdir" - Aydın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sındır: 'Memleketi Gergin Bir Ortama Sürüklemeye Açık Bir Eylemdir' - Aydın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement