Şırnak İşyeri Soyulan Şırnaklı Esnafın, Mobese Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Şırnak İşyeri Soyulan Şırnaklı Esnafın, Mobese Tepkisi

Şırnak İşyeri Soyulan Şırnaklı Esnafın, Mobese Tepkisi

Şırnak'ta üzerine battaniye örterek girdiği cep telefonu bayisinden yaklaşık 140 bin liralık cep telefonu çalan hırsız, kayıplara karıştı.

23.11.2014 14:25

Şırnak'ta üzerine battaniye örterek girdiği cep telefonu bayisinden yaklaşık 140 bin liralık cep telefonu çalan hırsız, kayıplara karıştı. İşyeri sahibi Mehmet Kutlu, kentte yaşanan toplumsal olaylarda Mobese ve güvenlik kameralarının kırılmasına tepki göstererek, bu durumunun hırsızlığı kolaylaştırdığını söyledi.

Şırnak'ın Atatürk Mahallesi Sanat Sokak üzerinde bulunan Mehmet Kutlu'ya ait cep telefonu satılan iş yeri dün gece yarısı soyuldu. Kapıyı açıp içeriye giren hırsız tanınmamak için başı ve yüzü de görünmeyecek şekilde üzerini battaniye ile kapattıktan sonra işyerindeki bir güvenlik kamerasını devre dışı bıraktı. İşyerinden yaklaşık 150 cep telefonunu çalan hırsız, daha sonra kayıplara karıştı.

Sabah geldiği işyerinin soyulduğunu fark eden Mehmet Mutlu, güvenlik kamerasını incelediğinde hırsızın üzerine battaniye tamamen kapattığını görünce şaşırdı. Yaklaşık 140 bin liralık cep telefonunun çalındığını ve büyük zarara uğradığını belirten Mutlu, çalınan malzemelerinin borçla aldığını söyledi. Çevre esnafının güvenlik kameralarının çoğunun bozuk ya da devre dışı bıraktığını ifade eden Kutlu, "Zaten malumunuz basit bir olaydan dolayı bir kamerayı yıkabiliyorlar. Bu herkesin bakış açısıdır. Mobese kameraların yıkılmasında belki çoğu insan seviniyor, belki çocuklar yakalanmayacak mantığında ama ne yazık ki çocuklar yakalanmayacak mantığında, hırsızlar daha rahat bir şekilde işini yapabilecekler. Böyle bir esnafı soyabilecekler" dedi.

Çevre güvenlik kameraları olmamasından yakınan Kutlu, "Sokağın ne başında ne sonunda kamera yok. Yani bu sözde Şırnak'ın en güzel yerlerinden bir tanesidir. Bu da içimizi yakıyor. Bu kadar mı Şırnak'ımız sahipsiz, bu kadar mı önlemsiz. Bugün buna yapan yarın bunun daha büyüğünü yapar. Gereken bilgileri emniyet göçlerine verdik, onlarda gerekeni yapacaklarına inanıyoruz. Ama ne derece yaparlar bütün kameralar devre dışı iken ne derece sağlıklı bir şekilde yürütebilirler. Biz bunu da görüyoruz, yani görmüyor değiliz artık. Şırnak'ta hırsızlık boyutunu aşmış soygun boyutuna geçilmiş her bunu bilsin ona göre önlem alınsın" dedi.

Borçlu olduğunu söyleyen Kutlu, hırsıza seslenerek, "Gelsin sözüm ona kar ortağı yapacağım onu, ürünleri satıp ona pay vereceğim. Ama bu şekil bir soygunla olmaz, biz bitiyoruz bu şekilde yapamayız. Yetkililerin bu doğrultuda yüksek bir önlem almaları, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları ve vatandaş olarak görevimizi yapmalıyız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak İşyeri Soyulan Şırnaklı Esnafın, Mobese Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement