Şırnak'ta Kış Boyu Seferberlik - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şırnak'ta Kış Boyu Seferberlik

17.02.2025 10:09

Şırnak'ta 4 ailenin yolları açık tutulmak için seferberlik ilan edildi, karla mücadele sürüyor.

Devlet 4 aile için kış boyu seferberlik ilan edildi

ŞIRNAK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaylada hayvancılık uğraşan 4 ailenin yolları karla kapanmaması için açık tutuluyor.

İlçenin Yeşilöz köyü Faraşin Yaylası'nda yaz kış kalan aileler için Şırnak Valiliği seferberlik ilan etti. 4 aile kış aylarında hayvanlarına bakmak için yayladan ayrılmadığı için valiliğe bağlı il özel idare ekipleri 35 kilometrelik Yeşilöz ve Akarsu köy yollarını sürekli açık tutuyor.

Geçen yıllarda 10 gün boyunca kar yağışı nedeniyle kapanan yollar artık kar yağışından hemen sonra açılıyor. İş makinalarıyla bölgede sürekli karla mücadele çalışmaları yapılıyor. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı yaylada dozerle yollar açılıyor. Köylere ulaşan ekipler il genelinde son yayla yolu olan Yeşilöz köyü yolunu ulaşıma açmış oldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Kış Boyu Seferberlik - Son Dakika


Advertisement