Şırnak'taki Trafik Kazası - Son Dakika
Güncel

Şırnak'taki Trafik Kazası

Şırnak\'taki Trafik Kazası

İdil ilçesindeki trafik kazasında şehit olan polis memurlarının, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'a eşlik ettiği öğrenildi.

29.03.2013 17:52

İdil ilçesindeki trafik kazasında şehit olan polis memurlarının, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'a eşlik ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ve beraberindekilere Mardin'in Midyat ilçesine kadar eşlik etmekle görevli polis memurlarını taşıyan 73 AE 538 plakalı otomobil, İdil ilçesi çıkışında 72 EA 368 plakalı tırla çarpıştı.

Kazada, polis memurları Serkan Ağca, İhsan Civelek ve İsmail Kardiyan ağır yaralandı. İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis memurlarından Serkan Ağca ve İhsan Civelek müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İsmail Kardiyan ise Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta, kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Şehit olan polisler için Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenleneceği öğrenildi.

-Roth: "Çok üzgünüm"

Bu arada kaza yapan ekibin, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'a eşlik ettiği öğrenildi.

Kazayı gören ve bir süre olay yerinde bekledikten sonra Mardin'in Midyat ilçesine devam eden Roth, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit olan polisler için çok üzüldüğünü belirterek, ailelerine taziye dileklerinde bulundu.

Kazanın şokunda olduklarını ifade eden Roth şunları söyledi:

"Çok üzgünüz. Bizim güvenliğimizi sağlayan görevliler, Cizre'deki lokantada yan masada oturuyorlardı. Ondan sonra bizi takip ettiler, vedalaşmamızdan birkaç saniye sonra şoförümüz dikiz aynasından bir kaza olduğunu gördü. Biz de geri döndük ve çok ağır yaralı olduğunu gördük. Çok üzgünüz, gerçekten çok üzgünüz. Vedalaşmadan birkaç saniye sonra teşekkür etmemizden birkaç saniye sonra kaza oldu. Ailelerine başsağlığı ve yaralının sağlığına kavuşmasını diliyoruz." - ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'taki Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement