Şırnak Valiliği'nden Haytap Üyeleri ve CHP'li Onur'un Ziyaretine İlişkin Açıklama - Son Dakika
Güncel

Şırnak Valiliği'nden Haytap Üyeleri ve CHP'li Onur'un Ziyaretine İlişkin Açıklama

Şırnak Valiliği, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un Uludere’de öldürülen katırlar nedeniyle yaptığı ziyarete ilişkin açıklama yaptı.

15.04.2015 15:10

Şırnak Valiliği, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'un Uludere'de öldürülen katırlar nedeniyle yaptığı ziyarete ilişkin açıklama yaptı.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve beraberindeki HAYTAP üyelerinin kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan katırlarla ilgili valiliği ziyaret ettiği belirtildi. Açıklamada, "Valiliğimizce katırların kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı, özellikle sigara kaçakçılığında kullanıldığı, katırların bu anlamda gayri yasal işlerde kullanılmasının doğru olmadığı, bunun hem hayvan hakları bakımından hem de taşınan kaçak sigaraların insan sağlığına verdiği zararlar ve insan hakları açısından da doğru olmadığı, bu anlamda hepimizin kaçakçılık faaliyetlerine karşı çıkmamız gerektiği, ilgili vatandaşları bu konuda kendilerinin de uyarmasının uygun olacağı ifade edilmiştir. Ayrıca kaçakçılık faaliyetlerinin sebebi olarak gösterilen işsizlik konusunda Valiliğimizce yöre vatandaşlarına arıcılık, kilimcilik gibi iş imkanları konusunda yardımcı olunacağının söylendiği gelen heyete ifade edilmiştir" denildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak Valiliği'nden Haytap Üyeleri ve CHP'li Onur'un Ziyaretine İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement