Sit Alanları Daralırsa Bölgede İnanılmaz Kalkınma Olur - Son Dakika
Güncel

Sit Alanları Daralırsa Bölgede İnanılmaz Kalkınma Olur

Sit Alanları Daralırsa Bölgede İnanılmaz Kalkınma Olur

-nevşehir'in merkeze bağlı turistik Uçhisar Beldesi Belediye Başkanı Osman Süslü, Kapadokya genelinde hiç ilgisi olmayan alanların farklı zamanlarda sit alanı olarak ilan edildiğini öne sürdü.

10.04.2013 10:28

-nevşehir'in merkeze bağlı turistik Uçhisar Beldesi Belediye Başkanı Osman Süslü, Kapadokya genelinde hiç ilgisi olmayan alanların farklı zamanlarda sit alanı olarak ilan edildiğini öne sürdü.

Hükümet tarafından alınan karar sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sit alanlarıyla ilgili inceleme yaptığını belirten Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, sit alanlarının daraltılmasının bölgedeki gelişmenin düşünülemeyecek kadar çok olacağını söyledi. Bölgede sit alanlarıyla hiç ilgisi olmayan yerlerin zamanında yeterli inceleme yapılmadığı için sit alanı ilan edildiğini belirten Süslü, şöyle dedi:

"Bunların daha detaylı incelemesi vatandaşlarımız, hem de yatırımcılar açısından son derece önemli. İncelemelerin yıl sonu itibari ile tamamlanacağını ümit ediyorum. Sit alanlarının düzenlenmesinden sonra bölgedeki kalkınmayı düşünemiyorum. Bölgenin her tarafına yatırım amaçlı yoğun talep var. Bunların desteklenerek önlerinin açılması gerekiyor. Plan, ciddi sıkıntıydı. Sadece Uçhisar için 3 yatırımcının Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldıkları teşvik belgeleri, yatırıma başlayamadıkları için iptal oldu. Nevşehir için büyük kayıp bence."

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, ilde görev yapan gazetecilerle belediye hizmet binasında bir araya gelerek dört yıl boyunca yaptığı çalışmaları anlattı ve soruları yanıtladı. Beldenin yıllarca ihtiyaç duyduğu ve çehresini değiştirecek çarşı merkezi ve meydanı için çalışmalara başladıklarını kaydeden Süslü, 1.5 milyon liraya mal olacak proje tamamlandığında Uçhisar'ın yeni bir vizyon ve görünüm kazanacağını ifade etti. Proje kapsamında 50 bin kişilik meydan yapılacağını bildiren Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, bölge genelinde yapılacak büyük organizasyonları beldelerinde yapma olanağına kavuşacaklarını söyledi.

"YAPAMADIĞIM PROJE"

Sorularını yanıtlayan Süslü, 4 yıl içerisinde yapamadığı projeler arasında turistlerin uğrak yeri konumundaki Cevizlibağ Mevkii'ndeki düzenleme çalışmaları olduğunu, resmi prosedürleri tamamlayamadığı için buna başlayamadığını kaydetti. Cevizlibağ'ın doğal sit alanı olduğunu belirten Süslü, şöyle dedi:

"Burayı Koruma Amaçlı İmar Planımızın içerisine aldık. Özel proje statüsüne getirdik. Doğal sit alanıyken proje üretilmesi mümkün değildir. Şu anda hem Çevre Şehircilik hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkili olduğu bir alan haline geldi. Dolayısıyla her iki komisyondan da verdiğimiz projenin geçmesi gerekiyor. 3 ayrı proje hazırladık. Son çalışma ise, Nevşehir Valiliği'nin bilgisi dahilinde Özel İdare Genel Sekreterliği ile birlikte yaptık. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunduğumuz bu son çalışmayı İl Müdürlüğü Ocak ayı içerisinde görüş almak üzere Nevşehir Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'ne sundu. Koruma Kurulu ise konunun hassasiyeti gereği projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Dairesi'nden ön iznin alınarak Kurul'a gelmesi kararını aldı. Nevşehir Valiliği, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Uçhisar Belediyesi olarak mutabık kalarak hazırladığımı son projemiz bakanlığa iletilecek. Ön iznin alınmasından sonra Koruma Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra Çevre ve Şehirlicilik İl Müdürlüğü'ne gelerek komisyonun değerlendirmesinden sonra proje çalışması gerçekleşmiş olacak. Bunun takipçisiyiz." - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sit Alanları Daralırsa Bölgede İnanılmaz Kalkınma Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement