Sivil Toplum Örgütlerinden Hükümete Operasyon Desteği - Son Dakika
Güncel

Sivil Toplum Örgütlerinden Hükümete Operasyon Desteği

Sivil Toplum Örgütlerinden Hükümete Operasyon Desteği

Onur Hareketi Başkanı Yaşar Aydın, “Bu süreçte Başbakan hedef tahtasına oturtulmak isteniyor” dedi.

02.01.2014 11:50

Onur Hareketi Başkanı Yaşar Aydın, "Bu süreçte Başbakan hedef tahtasına oturtulmak isteniyor" dedi.

Onur Hareketi öncülüğünde 23 sivil toplum kuruluşu temsilcisi bir araya geldi. Gündeme ilişkin basın açıklaması yapan Onur Hareketi Başkanı Yaşar Aydın, Türkiye'de yaşanan son olaylara sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, "Ülkemizin içinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyası maalesef kargaşa, gözyaşı, umutsuzluk içerisinde sürüklenmiş olup, bu üzücü tablo her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu topraklarda model alınabilecek tek ülke konumundaki Türkiyemiz istemese de bu olaylardan payını almaktadır. Tam da bu arada hepimizce malum olan son olay meydana geldi" dedi.

Demokrasilerde siyasi iktidarı belirlemeye yetkili tek makamın halkın iradesi olduğunu kaydeden Aydın, "Bunun dışında hiçbir gücün belirlemesine izin verilemez. Ülkemiz açısından bu genel kurul dışına çıkılmasına müsaade edemeyeceği tabidir. Eleştiri haklarını kullananların ülkenin bütünlüğünü, birlikteliğini, ekonomisini, geleceğini sıkıntıya sokabilecek, telafisi güç ya da imkansız zararlara uğratabilecek tutum ve davranışlardan uzak kalmalarını arzulamaktayız" ifadesini kullandı.

Güçlükle yakalanan istikrarın duraksamaya ya da kesintiye uğratılmasının art niyetli iç ya da dış odaklardan başka kimseyi mutlu etmeyeceğinin unutulmaması gerektiğini belirten Aydın, "İslam dairesi içerisinde bu olayları değerlendirenler daha çok dikkatli olmalılar. İslam'ın, Kur'an'ın ve peygamberimizin açıklamalarına baksınlar. Ona göre bakıp açıklama yapsınlar. İslam alemi, ülkeye zarar vermeden açıklama yapmak zorundalar. Burada kimseyi hedef almıyoruz. Kimse yaşanan bu olaylarda hedef tahtası olmamalıdır. Burada Başbakanımız hedef gösterilmek istenmektedir. Fakat bu durum yanlıştır, Başbakan'ın üstüne gitmememiz gerekir. Bana göre bu süreçte Başbakan hedef tahtasına oturtulmak isteniyor. Fakat şunu unutmayalım ki İslam'da suçlar şahsidir. Henüz ortaya çıkmış bir şey yoktur. Hukuka inanıyorsanız yargının bağımsız sonuçlarını beklememiz gerekir" diye konuştu.

Hatay İHH'ya ait olduğu belirtilen bir yardım TIR'ında silah ve mühimmat bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak da Aydın, "Bu ülkenin kurumları bize lazım. Bence konuşurken, bazı şeyleri dile getirirken dikkat etmek gerekli, değerlerimizi yıkmamak gerekir. Böyle hassas bir olayda kelimeler özellikle mi seçilerek söyleniyor. Benim aklıma bu geliyor" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivil Toplum Örgütlerinden Hükümete Operasyon Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement