Sivrihisar, Sportif Havacılığın Merkezi Olacak - Son Dakika
Güncel

Sivrihisar, Sportif Havacılığın Merkezi Olacak

Sivrihisar, Sportif Havacılığın Merkezi Olacak

Akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk tarafından ilçede yapımına başlanan uluslararası sportif  havacılık merkezinin, gelecek yıl nisan ayında tamamlanması planlanıyor    Öztürk: "Sivil havacılık...

24.11.2013 11:12

AYDOĞAN ALTIN - Sivrihisar ilçesinde, akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk tarafından yapımına başlanan uluslararası sportif havacılık merkezinin, gelecek yıl nisan ayında tamamlanması hedefleniyor.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Yeşilköy yakınında kurulacak merkez için öncelikle pist çalışmalarına başlandığını söyledi.

Projenin, temel havacılığın topluma tanıtılması, sportif havacılık konusunda eğitim ve profesyonel çalışmaları kapsayacağını dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

"Proje alanı 164 bin 350 metrekare. İçeriğinde bin metreye 32 metre etabında pist ve taksi yolları, 116 metreye 84 metre genişliğinde apron, teknik atölye ve bakım hangarlar olacak. Ayrıca sosyal tesisler, işletme binası, paraşüt eğitimi ve yamaç paraşütü atlama alanları, özel uçaklar için tekil hangar yapıları ve 80 yataklı konaklama birimleri yer alacak. Sivil havacılık konusunda rahat bir çalışma ortamı sağlayacak proje, bu alanda bir ilk olma özelliği taşıyor."

Öztürk, gelecek yıl nisan ayında tamamlanması planlanan tesisin maliyetinin yaklaşık 5 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan ise uluslararası sportif havacılık merkezinin önemli bir yatırım olacağına değinerek, Öztürk'e teşekkür etti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivrihisar, Sportif Havacılığın Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement