Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Vahland Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Vahland Açıklaması

Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Vahland Açıklaması

"Biz Avrupa'dan Asya'ya Türkiye üzerinden açılmak istiyoruz."

31.10.2012 14:03

Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Winfried Vahland,

"Biz Avrupa'dan Asya'ya Türkiye üzerinden açılmak istiyoruz. Türkiye'yi Avrupa ve Asya arasında bir köprü olarak görüyoruz" dedi.

Vahland, düzenlenen basın toplantısında, Türkiye pazarının sahip olduğu potansiyel sayesinde dünyanın en önemli pazarlarından biri olduğunu kaydetti.

Skoda'nın Türkiye'nin önemini yıllar önce keşfettiğini dile getiren Vahland, bu yılı 10 bin adet seviyesinde bir satışla kapatmak istediklerini, Skoda'nın büyüme stratejisinde Türkiye'nin büyük desteği olacağını ifade etti.

Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel sayesinde en önemli pazarlardan biri olduğunu, geçen yıl trafiğe kaydı yapılan otomobil sayısı bakımından Avrupa'da 8. sırada yer aldığını hatırlatan Vahland, bu durumuyla hiçbir otomobil üreticisinin Türkiye pazarını görmezden gelmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Vahland, "Türkiye'nin bu sıralamadaki yerinin gelecek yıllarda daha da yükselmesi kaçınılmaz. 75 milyonluk nüfusu ve 1.000 kişiye düşen araç sayısı, genç nüfusuyla büyüme potansiyeli çok büyük" dedi.

Skoda'nın, Türkiye pazarının büyük öneme sahip olduğunu yıllar öncesinden keşfettiğini, bu ülkedeki varlığının 50 yılı aştığını hatırlatan Vahland, "Pick up ile başlayan öykümüz, 50 yıl boyunca çok başarılı şekilde gelişti. Bugüne kadar Türkiye'de yaklaşık 140 bin adet araç satışı gerçekleştirdik. Yaklaşık 120 bin adedi yani yüzde 80'den fazlası son 20 yılda oldu" diye konuştu.

Bunda Skoda'nın 1991 yılında Volkswagen ile birleşmesinin de etkin olduğunu dile getiren Vahland, ancak diğer önemli faktörün de distribütörleri olan Yüce Auto ile yapıcı işbirlikleri olduğunu anlattı.

Bu işbirliği sayesinde Türkiye'de Skoda'nın yükselişinin önemli bir hız kazandığına da değinen Vahland, Doğuş Grubu'nun da katılmasının buradaki faaliyetlere güç kattığını belirtti.

-"Türkiye'deki konumumuzu güçlendirmek istiyoruz"-

2009 yılından bu yana Skoda'nın Türkiye'deki satışlarının 3 bin 600 adetten geçen yıl 7 bin 400 adede yükseldiğini hatırlatan Vahland, "Bu yıl da başarılı sonuçlar alıyoruz. Ocak-Eylül döneminde teslimatlarımız yüzde 30,4 arttı. Bu yıl sonuna kadar satışlarımızda 10 bin adet sınırını aşmayı hedefliyoruz. Yakın gelecekte de bu satış adedimizi iki katına çıkarmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Vahland, hedeflerinin, Türkiye pazarındaki konumlarını gelecek yıllarda daha da güçlendirmek olduğunu, markanın 2018 Stratejisi'nde Türkiye'nin büyük desteği olacağını belirterek, İstanbul'daki otomobil fuarında tanıtacakları Rapid ve Citigo sayesinde Türkiye pazarında tüm ürün gamı ile yer alacaklarını kaydetti.

Kompakt Sedan sınıfındaki Rapid'in tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir sınıfta yer aldığını vurgulayan Vahland, bu modelin, Fabia ve önümüzdeki aylarda tanıtılacak yeni Octavia'nın ortasında yer alacağını ve yeni bir sınıfı temsil edeceğini kaydetti.

Vahland, Rapid'in 530 litrelik bagaj hacmiyle station wagonlardan, yenilikçi ve akıllı çözümleri, dinamik tasarımıyla da hatchback modellerden bir eksiği bulunmadığını söyledi.

Rapid'in özellikle Türkiye için doğru zamanda ve doğru bir model olduğunu vurgulayan Vahland, ikinci modelleri Citigo'nun da İstanbul gibi bir büyük şehirde, küçüklüğü, iç hacminin genişliği, şıklığı ve dinamikliğiyle ideal olduğuna vurgu yaptı.

Vahland, bu iki modelin Skoda'ya Türkiye'de olduğu gibi uluslararası pazarlarda da ivme kazandıracağını, son yıllarda sağladıkları büyümeyi sürdürmek istediklerini belirterek, "Türkiye pazarı da bize bu konuda büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu ülkenin pazarı büyüyecektir. Skoda Türkiye'de en doğru ürüne ve güçlü bir iş ortağına sahiptir. Türkiye'deki konumumuzu yükselteceğimize ve gelişme konusunda önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

-"Türkiye bir köprü..."-

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Vahland, Skoda'nın Volkswagen Grubu arasında farklı bir konuma sahip bulunduğunu dile getirerek, Skoda'nın fiyat olarak Volkswagen'in altında yer aldığını, ancak rakipler ile kıyaslandığında Skoda'nın çok farklı araçlara sahip olduğunu ifade etti.

Vahland, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayarak, "Biz Avrupa'dan Asya'ya Türkiye üzerinden açılmak istiyoruz. Türkiye'yi Avrupa ve Asya arasında bir köprü olarak görüyoruz" dedi.

Bir soru üzerine de Vahland, Türkiye'de Skoda olarak üretim yapmayı düşünmediklerini, Türkiye'de üretime geçmelerinin pek anlamlı olmayacağını dile getirerek, ancak Türkiye'de yan sanayinin kendileri açısından çok önemli olduğunu, bunun üzerinde çalışacaklarını, Avrupa'daki üretim merkezlerine üretim yapacak yan sanayiyi çok önemsediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Vahland Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement