Şoförlere Trafikte Hoşgörülü Olma Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Şoförlere Trafikte Hoşgörülü Olma Çağrısı

Şoförlere Trafikte Hoşgörülü Olma Çağrısı

Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, sıcaklık ve trafik yoğunluğunun sürücüleri olumsuz etkilediğini belirterek, sürücülere daha hoşgörülü olmaları çağrısında bulundu. Kaplan, trafikte önceliğin yayalara ait olduğunu vurgulayarak, sürücülerin sabırlı olup kurallara uygun hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, sinyalizasyon sisteminin bulunduğu kavşaklarda yeşil ışık yanmadan korna çalmanın gereksiz olduğunu hatırlattı.

25.08.2023 11:25

Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, sürücülere trafikte daha hoşgörülü olmaları çağrısında bulundu.

Kaplan, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, sıcaklığın ve trafik yoğunluğunun sürücüleri olumsuz etkilediğini ve bu durumun zaman zaman trafikte tartışmalara yol açtığını belirterek, sürücülerden daha hoşgörülü olmalarını istedi.

Türkiye genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, tatilciler nedeniyle trafiğin olumsuz etkilendiğini anlatan Kaplan, "Bu faktörlerden dolayı trafikte istenmeyen olaylar, tartışmalar, kavgalar yaşanmakta. Şunu unutmamalıyız ki trafikte öncelik yayalarındır. Sürücülerimiz daha sabırlı olup önceliği yayalara verir, hoşgörülü davranırlarsa bu sıkıntılar yaşanmaz. Yine şehir içinde hız yapmadan kurallara uygun hareket ederlerse akan trafikte daha huzurlu bir sürüş yapmış olurlar." dedi.

Kaplan, özellikle sinyalizasyon sisteminin bulunduğu kavşaklarda yeşil ışık yanmadan basılan kornaları "gereksiz" olarak değerlendirerek, kornanın acil durumlarda uyarı olarak kullanılması gerektiğini de hatırlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şoförlere Trafikte Hoşgörülü Olma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement