Sokak Basketbolunun Türkiye Şampiyonu İzmirli Doktor Adayı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sokak Basketbolunun Türkiye Şampiyonu İzmirli Doktor Adayı

Sokak Basketbolunun Türkiye Şampiyonu İzmirli Doktor Adayı
05.09.2016 12:35

RED Bull'un 2010 yılından bu yana 'Sokak basketbolunun kralını' belirlemek için düzenlediği Red Bull King Of The Rock'ta izmirli doktor adayı Yunus Berk Targan Türkiye şampiyonu oldu.

RED Bull'un 2010 yılından bu yana 'Sokak basketbolunun kralını' belirlemek için düzenlediği Red Bull King Of The Rock'ta izmirli doktor adayı Yunus Berk Targan Türkiye şampiyonu oldu. Targan ve son 2 yılın dünya şampiyonu İzmirli Kıvanç Dinler, Türkiye'yi 17 Eylül'de Sırbistan'da düzenlenecek dünya finallerinde temsil edecek.

Bursa, Adana, İstanbul ve İzmir'de yapılan elemelerden sonra King Of The Rock'ın Türkiye finalleri İzmir Container Hall'da gerçekleştirildi. Toplam 32 sokak basketbolcusunun katıldığı organizasyonun final maçında Ege Dülgar'ı 12-6 yenen Yunus Berk Targan, şampiyonluğunu ilan etti. Dünya şampiyonu Kıvanç Dinler de Targan'la birlikte Red Bull King Of The Rock Dünya Finalleri'ne direkt katılacak.

Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Yunus Berk, finallere katılmak için staj nöbetini ve kuzeninin düğününü kaçırdığını söyleyerek, "Sabah, stajda nöbete gidemedim. Dayımın kızının düğününe gitmeyi düşünüyordum ama maçlar uzayıp finale kalınca oraya da gidemedim. Böyle bir fırsat da insanın eline bir kez geçer, herkesin bunu anlayışla karşılayacağını umuyorum. Sonuçta şampiyonum. Finale maç maç baktım, Elenirsem düğüne, elenmezsem de Sırbistan'a giderim diye düşündüm" dedi.

İzmir'deki finallerde Pınar Karşıyaka'nın sokak basketbolundan gelen yıldızı Brent Petway ve Egemen Güven de dünya şampiyonu Kıvanç Dinler'le gösteri yaptı. Rap konserleri ve bisiklet gösterileri, 2 gün süren organizasyona renk kattı.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Basketbolunun Türkiye Şampiyonu İzmirli Doktor Adayı - Son Dakika


Advertisement