Sokak Hayvanları "Süheyla Teyze"Nin Yolunu Gözlüyor - Edirne - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Sokak Hayvanları "Süheyla Teyze"Nin Yolunu Gözlüyor - Edirne

26.01.2018 13:35

Edirne'de aldığı muhtaçlık aylığı ile geçinen kadın, çevresinden de topladığı yardımlarla sokak hayvanlarına bakıyor.

HAKAN ŞAHİN - Edirne'de aldığı muhtaçlık aylığı ile geçinen kadın, çevresinden de topladığı yardımlarla sokak hayvanlarına bakıyor.

Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Süheyla Fındıklı, her sabah çevresinden de topladığı paralarla kasaptan kemik parçaları ve ciğer almaya gitmek için kente 7-8 kilometre uzaklıktaki kent merkezine minibüsle gidiyor.

Mahallede yolunu gözleyen onlarca sokak hayvanı elleri kemik ve sakatat dolu torbalarla dolu mahallenin hayvan dostu teyzesi Süheyla Fındıklı'ı görünce ona doğru koşuyor.

Her gün aksatmadan gerçekleştirdiği beslemenin ardından Fındıklı evinin yolunu tutuyor.

10 yıldır sokak hayvanlarının dostu

Fındıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanları çok sevdiğini, yaklaşık 10 yıldır mahalledeki kedi ve köpekleri beslediğini belirtti.

Her gün zamanının bir kısmını hayvanlara ayırdığını ifade eden Fındıklı, "Uykudan kalkıyorum, ilaçlarımı içiyorum. Saat 12 olduğunda çarşıya gidiyorum. Çevreden de Allah razı olsun hayvan sever olduğumu bilenler yardım ediyor o paralarla kasaba gidiyorum.Sakatat, et ve kemik parçaları alıyorum. Sonra minibüse binip mahalleye geliyorum. Kedi ve köpekler beni minibüs durağında karşılıyorlar. Onları doyura doyura evime geliyorum. Bu benim hoşuma gidiyor. Onlar mutlu olunca bende çok mutlu oluyorum" diye konuştu.

İlk başladığında 5-10 kedi ve köpeği beslediğini, bu sayının yıllar geçtikçe arttığını ifade eden Fındıklı, özellikle kış aylarında sokak hayvanlarının yiyeceğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Şimdi yaklaşık 60 kedi ile 10-15 köpeği her gün doyurduğunu aktaran Fındıklı, "Köpekleri ve kedileri aç görünce kıyamıyorum. Hasta da olsam kıyamıyorum işte. Onlar bir şey yedikçe bende mutlu oluyorum. Onlar her gün durağa geliyorlar. Yemek getireceğimi hissediyorlar. Yemek saatlerinde beni karşılarında görünce sevinçlerini belli ediyorlar. Ben onları nasıl bırakabilirim" şeklinde konuştu.

Yaşamını devletten aldığı muhtaçlık aylığıyla ile sürdürdüğünü vurgulayan Fındıklı, "Allah devletimizden razı olsun. Fakirlik maaşım bana yetiyor. Hayırseverlerin yardımıyla aldığım yiyeceklerle de köpek ve kedileri besliyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sokak Hayvanları 'Süheyla Teyze'Nin Yolunu Gözlüyor - Edirne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement