Söke'de Nehre Uçan Araçtaki 4 Kişinin Cesetleri Bulundu - Son Dakika
Güncel

Söke'de Nehre Uçan Araçtaki 4 Kişinin Cesetleri Bulundu

Söke\'de Nehre Uçan Araçtaki 4 Kişinin Cesetleri Bulundu

Aydın'ın Söke ilçesinde Büyük Menderes Nehri'ne uçan araçta hayatını kaybeden aynı aileden 4 kişinin cesetlerine, 6 gün sonra ulaşıldı.

02.02.2013 16:11

Aydın'ın Söke ilçesinde Büyük Menderes Nehri'ne uçan araçta hayatını kaybeden aynı aileden 4 kişinin cesetlerine, 6 gün sonra ulaşıldı.

Çocukları Eyüp ve Sıla Eylül Arslan'ı karne hediyesi olarak Didim'e götüren Mehmet Arslan'ın kullandığı 09 LB 646 plakalı araç, Tuzburgazı köyü Çatalarmut mevkisinde Büyük Menderes Nehri ana tahliye kanalına uçmuştu. Geçtiğimiz Pazar gününden bu yana aracın düştüğü nehirde Söke Belediyesi itfaiyesi, İzmir Sivil Savunma, İzmir Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği, Ankara ve Tekirdağ'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin sürdürdükleri arama çalışmalarında 7 kilometrelik alanda arama yapıldı. Sonar cihazları, güçlü mıknatısların yanı sıra özel aparatlarla sürdürülen çalışmalardan bir sonuç alınamazken, dün akşam Büyük Menderes Nehri'nde kazanın meydana geldiği ana tahliye kanalına su besleyen Özbaşı Regülatörü Kapakları kapatılarak nehirdeki su seviyesinin düşmesi sağlandı. Aracın nehre düştüğü köprünün altında motor yağ lekelerine rastlanması üzerine arama çalışmaları köprünün altında yoğunlaştırıldı. JAK ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Su Altı Amirliği dalgıçları, bu bölgede yaptıkları aramalarda aracı 6 metre derinlikte buldu. Köprü altındaki ızgaralara takıldığı tespit edilen aracı çıkarmak için çalışma başlatılırken, aracın bulunduğu haberini alan ailenin yakınları kaza mahalline akın etti. Aracın sudan çıkarılması sırasında jandarma bir başka üzücü kazanın yaşanmaması için bölgede yoğun güvenlik önlemleri

aldı. Aracı çıkarma çalışmaları sırasında gözü yaşlı baba emekli başgardiyan Ahmet Arslan, 112 Ambulansı içerisinde sağlık ekiplerinin gözetimi altında tutuldu. Fenalaşan ailenin yakınlarına da 112 ekiplerince müdahale edildi.

Aracın sudan çıkarılması sırasında ise içinde bulunan cenazelerin akıntıya kapılmaması için nehirde balık ağları ile önlem alındı. İlk olarak Eyüp Arslan'ın (6), daha sonra da Mehmet Arslan (38), eşi Necla Arslan (35) ve diğer çocukları Eylül Arslan'ın (11) cenazeleri aracın içinden çıkarıldı. Cenazeler gözyaşları arasında Söke Belediyesi'ne ait cenaze araçları ile Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Söke'de kuru gıda ticareti yapan Mehmet Arslan ile ailesinin cenazelerinin Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Söke'de Nehre Uçan Araçtaki 4 Kişinin Cesetleri Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement