Soma'da Provokatörler Vardı' - Son Dakika
Güncel

Soma'da Provokatörler Vardı'

Soma\'da Provokatörler Vardı\'

Merkezi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan ve Soma'daki maden faciasında görev alan 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, Soma'da provokatörlerin olduğunu iddia etti.

20.05.2014 13:49

Facianın meydana geldiği günden itibaren 25 kişilik ekibiyle maden bölgesinde çalışmalara katılan 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, maden çalışmalarından arta kalan zamanda bölgedeki müşahedelerini anlattı. Gürsoy, olayın meydana gelmesinden sonra acılı ailelerin maden bölgesine akın ettiğini belirterek, "Orada sadece madenci yakınları yoktu" dedi.

Arama kurtarma çalışmalarının ardından bölgede inceleme yapma imkanı bulduğunu ifade eden Gürsoy, "Orada herkes insan üstü bir gayret içerisindeydi. Dinlenme zamanlarımızda çevrede olup bitenleri izleme imkanımız oluyordu. Yanımızda ve etrafımızda sıra bekleyen arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra içeride yakınlarını kaybeden vatandaşlar vardı. Zaman zaman gazeteciler araştırma yaparak içeriden haber almaya çalışıyordu, acılı vatandaşlarla röportaj yaparak onların bu acısını tüm ülkeye iletmeye çalışıyordu. Onların canının yandığı kadar o acıyı kimse hissedemez. Burada gözlemlerimizden biri de şu; canı yanan aileler acısını yüreğine gömerek içeriden haber beklerken, röportaj esnasında hiç alakasız insanların arkalardan sesleri yükseliyordu. Bu durumda güvenlik güçlerimiz müdahale etmek zorunda kalıyordu. Alakasız insanların bağırmalarına bir anlam veremiyorum. Asıl bağırması gereken insanlar madenci yakınlarıyken, dışarıdan bu tip provokatif olaylar da oluyordu. Bu durumu güvenlik güçleri seri bir şekilde müdahale ederek önlemeye çalışıyordu" diye konuştu.

Maden bölgesinde çıkabilecek bir olayın kimin işine yarayabileceğini bilmediğini söyleyen Gürsoy, bu tip olayların ekiplerin çalışmalarını engellediğini ve moral ve motivasyonunu düşürdüğünü belirterek, "Bu olaylar esnasında moralimiz bozuluyordu. Zaten uykusuz ve yorgun bir şekilde çalışmak zorundaydık. Bu tip olayları orada yaşamak, insanların acılarını artırmak hoş değildi. Bir kargaşa çıkması kimin yararına olurdu? Hükümeti sever ya da sevmezsiniz, bunları o acıdan sonra tartışırsınız. Olayın yaşandığı yerde canı yanan bağırmıyor, hiç alakası olmayan, yakınlarını bile kaybetmeyen insanlar bağırıp çağırıp ortalığı velveleye veriyor. Bu şahıslar, basın nerede çekim yapsa orada oluyor ve en ufak bir şeyde arkadan sesleri yükseliyordu" dedi.

TARIK KÖSE - TÜRKER YEŞİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma'da Provokatörler Vardı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement