"Maden Ocakları Kömür İşletmelerine Bağlanarak Açılsın" - Son Dakika
Güncel

"Maden Ocakları Kömür İşletmelerine Bağlanarak Açılsın"

"Maden Ocakları Kömür İşletmelerine Bağlanarak Açılsın"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Soma'daki kapatılan maden ocaklarının Türkiye Kömür İşletmelerine bağlanarak yeniden açılması gerektiğini söyledi.

04.12.2014 18:32  Güncelleme: 19:58

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Soma'daki kapatılan maden ocaklarının Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlanarak yeniden açılması gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, beraberindeki partililerle Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'yı makamında ziyaret etti. Soma'nın kendileri için önemli bir yern olduğunu belirten Yüksekdağ, "Soma yaralı bir kent. Soma şu an yok olma aşamasında, tehlike ile karşı karşıya kalmış bir kent durumunda" dedi.

Soma'dan yükselecek her sesi olumlu veya olumsuz anlamda bu geçtiğimiz kritik ve tarihsel dönemeçte etkili olacağını vurgulayan Yüksekdağ, "Biz bu etkinin olumlu olmasını istiyoruz. Bu etkiyi olumlu bir şekilde yaratmak, işçinin yaşama hakkı ve çalışma hakkını kazanmaya, hizmet etmesini istiyoruz ve düşünüyoruz. Bugün işçi arkadaşlarımız ocakların çalışmasını bekliyor. İşçi her zaman iş ister, çalışmak ister. Bu insanlar ekmeğini taştan, kömürden çıkaran kişiler. Maden ocaklarının açılması gerçekten temel bir talep. Fakat maden ocaklarının çalışmasından ziyade güvenli bir şekilde faaliyete olması önemli durumdur" diye konuştu.

"MADEN OCAKLARI TKİ'YE BAĞLANSIN"

Kapatılan maden ocaklarının yeni bir başlangıçla tekrar açılması gerektiğini da belirten Yüksekdağ, "Maden ocakları kömür işletmelerine bağlanarak açılsın, şirketler devreden çıkarılsın. 2 bin 831 işçinin iş akitlerinin feshedilmesi gerçekten ikinci bir felaket" dedi.

"SOMA DEVLETİN EN ÇOK ELİNİ UZATTIĞI KAZADIR"

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise, Soma'da yaraların sarıldığını dile getirip, "Türkiye'de meydana gelmiş kazalarda, Soma devletin en çok elini uzattığı kazadır. Madenci kardeşlerimizin her zaman yanındayız. İşten çıkarılan madenci kardeşimizi de aç ve açıkta bırakmamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Yüksekdağ ve beraberindekiler ziyaretin ardından termik santral yapılması için 6 bin zeytin ağacının kesildiği Yırca Mahallesi'ne geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Maden Ocakları Kömür İşletmelerine Bağlanarak Açılsın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement