Somali'deki Açlık - Memur - Sen Tarafından Başlatılan Yardım Kampanyası Kapsamında Toplanan Yardımlar 450 Bin TL'ye Ulaştı - Genel Başkan Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Somali'deki Açlık - Memur - Sen Tarafından Başlatılan Yardım Kampanyası Kapsamında Toplanan Yardımlar 450 Bin TL'ye Ulaştı - Genel Başkan Gündoğdu Açıklaması

Somali\'deki Açlık - Memur - Sen Tarafından Başlatılan Yardım Kampanyası Kapsamında Toplanan Yardımlar 450 Bin TL\'ye Ulaştı - Genel Başkan Gündoğdu Açıklaması

SOMALİ'DEKİ AÇLIK - MEMUR - SEN TARAFINDAN BAŞLATILAN YARDIM KAMPANYASI KAPSAMINDA TOPLANAN YARDIMLAR 450 BİN TL'YE ULAŞTI - GENEL BAŞKAN GÜNDOĞDU. "BAYRAMA KADAR BU MİKTARIN 1 MİLYONA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ" - TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI KÜÇÜKALİ. 09. 08. 2011 12. Ankara (A. A) - Memur - Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son 60 yılın en kurak döneminin yaşandığı, milyonlarca insanın açlıktan ölme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu Afrika'daki ülkeler için başlattıkları "İnsanlık Ölmedi, Yardımlar Afrika'ya" kampanyası kapsamında, şimdiye kadar toplanan yardımların 450 bin TL'ye ulaştığını belirtti.

09.08.2011 15:00

SOMALİ'DEKİ AÇLIK - MEMUR - SEN TARAFINDAN BAŞLATILAN YARDIM KAMPANYASI KAPSAMINDA TOPLANAN YARDIMLAR 450 BİN TL'YE ULAŞTI - GENEL BAŞKAN GÜNDOĞDU:

"BAYRAMA KADAR BU MİKTARIN 1 MİLYONA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ" - TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI KÜÇÜKALİ: "15 AĞUSTOS'TA SOMALİ'YE GEMİYLE AYNİ YARDIM GÖNDERECEĞİZ"

(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

09. 08. 2011 12: 18

Ankara (A. A) - Memur - Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son 60 yılın en kurak döneminin yaşandığı, milyonlarca insanın açlıktan ölme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu Afrika'daki ülkeler için başlattıkları "İnsanlık Ölmedi, Yardımlar Afrika'ya" kampanyası kapsamında, şimdiye kadar toplanan yardımların 450 bin TL'ye ulaştığını belirtti.

Gündoğdu, Memur - Sen Genel merkez binasında, kampanyaları kapsamında topladıkları yardımların 40 bin TL'lik kısmını, temsili olarak Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'ye teslim etti. Burada, gazetecilere açıklamalarda bulunan Gündoğdu, geçen hafta olağanüstü bir karar alarak, hem genel merkezde hem de bütün il ve ilçelerin iftar programlarını iptal ettiklerini söyledi. "İnsanlık Ölmedi Yardımlar Afrika'ya" yardım kampanyası düzenlediklerini, genel merkezden ilk oluşturdukları 80 bin TL'lik yardımı İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kimse Yok mu Derneği'ne bağışlayarak kampanyayı başlattıklarını anımsatan Gündoğdu, "Allah'a hamd ederek söylüyorum, genel merkez olarak 200 bin TL'lik iftar maliyetiyle başlattığımız bu Afrika'ya yardım kampanyasında, ilçelerimizden, illerimizden gelen haberlerle 450 bin TL'yi geçmiş durumda. Biz bayrama kadar bu miktarın bir milyonun üzerine çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de genelinde Afrika'nın, özelinde de Somali'nin son derece zor durumda olduğunu, 11 milyon nüfusun yaklaşık 5 milyonunun açlık nedeniyle ölüm sınırında bulunduğunu ifade ederek, bunların da yarıdan fazlasını çocukların oluşturduğunu belirtti.

"SOMALİ'Yİ AFRİKA'NIN DIŞINDA TUTMuşLAR"

Afrika ve Somali'nin Türkiye için geçmiş tarihi itibariyle ve inandıkları değerler adına büyük önem arz ettiğini vurgulayan Küçükali, bugün açlık, yokluk ve iç kargaşayla iç içe bulunan Somali'de kendi hayatlarını idame ettirmek zorunda kalan insanların yaşadıkları zorlukların vicdanları sızlattığını dile getirdi.

Küçükali, 2008 yılında Dünya Gıda Örgütü'ne de Somali'deki kriz için alarm verdiklerini anımsatarak, "Ama o gün bugündür Afrika'yı planladıklarında gördük ki, Somali'yi, Afrika'nın dışında tutmuşlar. 'Somali'yi yanlış planladık' diye de pardon diyorlar. Bu insanlık için büyük bir ayıptır. İnsanlığının kendi vicdanını sorgulaması gerekir. İlgililerin kendi kendilerinin ne kadar hasımane davrandıklarının çok örnek bir ölçütüdür. Burada bir pardon yoktur, maksat vardır, kasıt vardır" şeklinde konuştu.

Dünya devi diye anılan ülkelerde sadece evcil hayvanlar için harcanan paranın 40 milyar, güzellik salonlarında harcanan paranın da 160 milyar dolar olduğuna dikkati çeken Küçükali, diğer taraftan ise Allah'ın yarattığı kulların açlıktan öldüğüne işaret ederek, "Bu yüzden Memur - Sen'in, hiç kimse iftar konusunda ne yapacağını hesap etmeden 'biz iftarlarımızı iptal ediyoruz ve Somali'ye yardım olarak götürmek istiyoruz' düşüncesini ortaya koymalarını, tavrını yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Küçükali, ayrıca Türk Kızılayı olarak da Somali'ye 15 Ağustos'ta gemi kaldıracaklarını belirterek, "15 Ağustos'ta Somali'ye gemiyle ayni yardım göndereceğiz. Anadolumuz ne yiyorsa bu insanlar da onu yiyor, balık hariç" dedi.

Yardımlarla ilgili 168 çağrı hattından her türlü bilginin alınabileceğini anlatan Küçükali, banka, posta çeki aracılığıyla veya cep telefonlarından 2868'e

"Sabah" yazıp, mesaj gönderilerek, Somalili ailelerin iftarına katkı verilebileceğini bildirdi.

Salon'daki Memur - Sen üyeleri de Küçükali'nin isteği üzerine cep telefonlarından Somali halkı için SMS göndererek yardım kampanyasına katıldı.

Daha sonra, Memur - Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Küçükali'ye 40 bin TL'lik çeki teslim etti.

(KUR - Zİ) - KARAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somali'deki Açlık - Memur - Sen Tarafından Başlatılan Yardım Kampanyası Kapsamında Toplanan Yardımlar 450 Bin TL'ye Ulaştı - Genel Başkan Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement