"Sosyal Devletin Gereğini Yapıyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Sosyal Devletin Gereğini Yapıyoruz"

"Sosyal Devletin Gereğini Yapıyoruz"

Milletvekili Tunç Evde Sağlık Hizmetleri kursu sertifika töreninde konuştu.

19.01.2013 10:12

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartın İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği "Evde Sağlık Hizmeti Alan Hastaların Desteklenmesi Projesi Sertifika Töreni Bartın Kültür Merkezinde AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç, Bartın Valisi İsa Küçük ve il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Dört ay süren bir eğitimin ardından yapılan sınavda 81 Kursiyer başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Sertifika töreninde konuşan Bartın Valisi Bülent Savur, projeyi başarı ile gerçekleştiren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartın İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, başarılı olan kursiyerleri tebrik etti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'ta sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Anayasada yazılı olan "Sosyal Devlet İlkesi"nin sadece yazılı metin olarak orada durması bir şey ifade etmez, eğer icraatlarınızla bunun gereğini yapıyorsanız Sosyal Devlet olursunuz, işte son 10 yılda yaptığımız da budur, geçmişte evde bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımız evlerinde ölüme terkedilmişti, bu gün sadece Bartın'da 2 bin civarında engelli ailemiz asgari ücret tutarında evde bakım ücreti alıyor, yaşlı hastalarımızın ayağına kadar doktor gidiyor, ilaç gidiyor, "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" anlayışıyla insanı esas alan, insana hizmet eden projelerin hayata geçtiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz, her genç yaşlanacak, yaşlanmadan önce gençliğin kıymetini, hastalanmadan önce de sağlığın kıymetini bilmeliyiz, yaşlılarımıza gereken özeni göstermeliyiz ki, bizler de yaşlandığımızda gelecek nesil bize sahip çıksın. Evde Sağlık hizmetleri ve yaşlı hasta bakıcılığı önemli bir konu, bu konuyu ele alarak 81 kursiyerin meslek sahibi olmasını sağlayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartın İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum, kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından proje ile ilgili sunumlar yapıldı. Ardından kursu başarı ile tamamlayan 81 kursiyere sertifikaları AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Bülent Savur ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sosyal Devletin Gereğini Yapıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement