Sosyal fobinin tedavi edilebilir bir rahatsızlık olarak tanımlandığı ve erken müdahale ile hastalığın ileri aşamalara gelmesinin önlenebileceği belirtildi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı'ndan sosyal fobi rahatsızlığı olanlar ve yakınlarını bilgilendirmek amacıyla açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, sosyal fobinin, kişinin sosyal ortamlarda utanacağı ya da küçük duruma düşeceği korkusunu yaşadığı bir ruhsal rahatsızlık olduğu belirtilerek, sosyal fobide kişinin önceden tanımadığı insanlarla karşılaşacağı ya da başkalarının gözünün üzerinde olacağı bir ya da birden fazla sosyal eylemden belirgin bir şekilde ve sürekli korkmasının söz konusu olduğu bildirildi.
Sosyal fobisi olan kişilerde ağız kuruluğu, terleme, çarpıntı, nefes daralması, el ve ayaklarda titreme, bulantı, sık idrara çıkma, ishal ya da kabızlık, konuşmada duraksama ya da hızlı konuşma, dikkat ve konsantrasyon güçlüğü gibi belirtiler görülebildiği aktarılan açıklamada, sosyal fobide basit bir utangaçlıktan farklı olarak çok daha ciddi bir korkunun söz konusu olduğu ve bu durumun kişinin çevresi ile olan ilişkilerini, iş ve eğitim hayatını olumsuz etkilediği ifade edildi.
Açıklamada, sosyal fobinin nedeninin ne olduğu ile ilgili henüz kesin bir bilginin bulunmadığına dikkat çekilirken, ailesinde sosyal fobi rahatsızlığı olan, çocukluk döneminde aşırı korunmuş ya da aşırı eleştirilmiş olan ya da kendi davranışları ile ilgili mükemmeliyetçi beklentileri olanların sosyal fobi gelişmesi açısından risk taşıdığı vurgulandı.
Sosyal fobinin tedavi edilebilir bir rahatsızlık olarak tanımlandığı ve erken müdahale ile hastalığın ileri aşamalara gelmesinin önlenebileceğinin anlatıldığı açıklamada, sosyal fobi tedavisinin ilaç ve psikoterapi yöntemleri ile yapıldığı kaydedildi. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Güncel › Sosyal Fobi Rahatsızlığı Olanlar Dikkat! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?