Sosyal Fobilerinizden Kurtulun - Son Dakika
Güncel

Sosyal Fobilerinizden Kurtulun

Sosyal fobi, sosyal ortamlarda başkaları tarafından olumsuz değerlendirilmekten kaygı duyma şeklinde tanımlanan bir anksiyete bozukluğudur.

19.06.2018 08:32  Güncelleme: 10:26

Sosyal fobi rahatsızlığı olan kişiler, özellikle mesleki ve akademik ortamlarda başarılı olup kendini ifade etmekte zorluk yaşarlar . Bu kişiler başkası önünde konuşma, sunumyapma, yeme, içme, yazı yazma, telefonda konuşma gibi durumlarla yoğun kaygı yaşarlar. Bu tür aktiviteler sırasında kişinin sempatik sistemi devreye girer. Titreme, çarpıntı, baş ağrısı, baş dönmesi ve nefes darlığı gibi olumsuz etkiler yaşanır.

Başka insanlar için sıradan olan durumlar sosyal fobisi olan kişiler için büyük sıkıntı kaynağı olur. Örneğin konuşmayı başlatamazlar; göz göze gelmekten kaçınırlar. Daha az konuşur ve daha uzun süre sessiz kalırlar.Toplum önünde konuşmak zorunda kaldıklarında rahat görünmek için daha fazla çaba harcarlar.

Orijinal Yoga Sistemi 8 basamaklı bütünsel bir sistemdir vedüzenli uygulanmasısonucu sosyal fobinin tedavisinde çok etkilidir. Psikodinamik yaklaşımlı tedavilerin çoğu Orijinal Yoga Sistemi kaynaklıdır. Orijinal Yoga Sisteminde uygulanan nefes teknikleri sayesinde kişiler nefes kontrolünü öğrenir.

Heyecan yaratan durumlarda karın nefesi veya ' Tam Yoga Nefesi' nin uygulanması vücudu rahatlatan sinir sistemini devreye sokar. Böylece sosyal fobi belirtileri olan nefes darlığı, kızarma, kalp çarpıntısı nefes teknikleri ile kontrol altına alınır. Orijinal Yoga Sistemi'nde bulunan derin gevşeme, konsantrasyon, meditasyon teknikleri ile fiziksel, zihinsel, duygusal gerginlik giderilir; sinir sistemi yatışarak zihin sakinleşir.

Kişinin kendini sevmesi, olduğu gibi kabul etmesi kolaylaşır. Diğer insanlarla olan iletişim becerileri gelişir. Orijinal Yoga Sisteminde farkındalıklı yogik uyku olarak bilinen "Yoga Nidra Tekniği" vardır.

Yoga Nidra Tekniği sosyal anksiyete bozukluğunun giderilmesinde çok etkili bir yöntemdir. Bu teknik ile bilinçaltı arınarak, bilinçaltındaki olumsuz kayıtlar kişiye rahatsızlık vermeden temizlenir. Bilinçaltı istenildiği gibi yeniden programlanabilir.

Orijinal Yoga Sistemi'nin olumlu etkileri dünya bilim insanları ve tıp mensupları tarafından da araştırılıpincelenmektedir. Çünkü Orijinal Yoga Sistemi'ndeki çalışmalar hayatın bütün yönlerine pozitif etki yapmaktadır. Yapılan araştırmaların neticesinde Orijinal Yoga Sistemi'nde kullanılan nefes, biyoenerji, vücut, zihin çalışmalarının bedensel ve zihinsel sağlığı düzeltmek ve korumak için çok etkili birer araç olduğunu göstermektedir.

KAYNAK: YOGA ACADEMY JOURNAL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sosyal Fobilerinizden Kurtulun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement