Sosyal-İş Genel Başkanlarından Özcan Kesgeç Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sosyal-İş Genel Başkanlarından Özcan Kesgeç Mezarı Başında Anıldı

Sosyal-İş Genel Başkanlarından Özcan Kesgeç Mezarı Başında Anıldı

Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanlarından Özcan Kesgeç, vefatının 5.yılında Sosyal-İş üye ve yöneticileri, dostları ve yoldaşları tarafından mezarı başında anıldı.

19.07.2012 14:29

Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanlarından Özcan Kesgeç, vefatının 5. yılında Sosyal-İş üye ve yöneticileri, dostları ve yoldaşları tarafından mezarı başında anıldı. Anmaya Sosyal-İş Sendikası yöneticileri, üye ve temsilcileri ile DİSK Genel Başkanı Erol Ekici ve DİSK Eski Genel Sekreteri Tayfun Görgün de katıldı.

Kesgeç, ölümünün 5. yılında Karşıyaka'daki mezarı başında törenle anıldı. Anma etkinliğinin başlamasıyla, Sosyal-İş Sendikası Genel Sekreteri Celal Uyar, Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk'ü açılış konuşmasını yapmak üzere davet etti. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Ebetürk, Özcan Kesgeç'in sendikal mücadelesini kısaca özetledi. Sosyal-İş'in yükseliş döneminde Özcan Kesgeç'in büyük katkıları olduğunu vurgulayan Ebetürk, Kesgeç'in 12 Eylül döneminde idamla yargılandığını, buna rağmen inançlarından taviz vermeyerek adeta darbecileri yargılayan bir savunma yaptığını belirtti.

Kesgeç'in son nefesine kadar sendikası ile ilgilendiğini anlatan Ebetürk, "Birlikte görevde bulunduğumuz yıllar boyunca, çok şey öğretti bana. Özcan Kesgeç benim yalnızca yoldaşım değil, öğretmenimdi aynı zamanda. Hasta yatağında yanına her gittiğimizde sendikayı sorar, yol göstermeye çalışırdı. Son nefesine kadar sendikası için emek verdi" şeklinde konuştu. Ebetürk, Kesgeç'in bıraktığı mirası daha ileriye taşıyacaklarını, bunun için canla başla çalıştıklarını ifade etti.

Metin Ebetürk'ten sonra DİSK Genel Başkanı Erol Ekici bir konuşma yaptı. Ekici, Özcan Kesgeç'in mücadeleci kişiliğine dikkat çekerek "5 yıldır Özcan abimizin mezarı başında toplanarak, onun yarattığı güzelliklerden söz ediyoruz. Gerçekten de bedel ödemek pahasına büyük güzellikler yarattılar. 12 Eylül zindanlarında, baskılara boyun eğmeden, her türlü bedeli göze alarak bu güzellikleri yarattılar" dedi. Ekici, "Bize düşen görev, bu güzellik ve ideallerini, onlar gibi her tür bedeli göze alarak sonraki kuşaklara aktarmaktır. Sosyal-İş'te ve DİSK'te bu irade vardır" şeklinde konuştu.

Anma etkinliğinde son sözü, Özcan Kesgeç'in eşi Emine Kesgeç aldı. Emine Kesgeç, Özcan Kesgeç'in kadın sorununa dair olumlu yaklaşımını anlattı. Günümüzde pek çok konuda olduğu gibi kadın konusunda da önemli saldırıların söz konusu olduğunu söyleyen Kesgeç, "Özcan kadın haklarını, insan hakları çerçevesinde ele alırdı. Birlikte gelişmeye ve değişmeye inanırdı. Bu nedenle sendikanın kadın üyelerini, sendika organlarında aktif görev almaya teşvik ederdi" dedi. Hem ev, hem iş, hem de sosyal yaşantısında kendisinin en büyük destekçisinin Özcan Kesgeç olduğunu söyleyen Emine Kesgeç, "O yalnız güçlü bir sendikacı değil, iyi bir eş, iyi bir baba ve iyi bir arkadaştı" şeklinde konuştu.

Anma etkinliğinden sonra katılımcılar, otobüs ve araçlarla Sosyal-İş Genel Merkezi'ne doğru harekete geçtiler. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sosyal-İş Genel Başkanlarından Özcan Kesgeç Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement