Sporculardan Uyuşturucu Karşıtı Çadıra Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Sporculardan Uyuşturucu Karşıtı Çadıra Ziyaret

Sporculardan Uyuşturucu Karşıtı Çadıra Ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerin bünyesindeki spor kulüplerindeki sporcular, uyuşturucuya karşı açılan çadırı ziyaret etti.

05.09.2014 14:21

Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor, Kayapınar Belediyespor, Bağlar Belediyespor ve Yenişehir Belediyespor amatör spor kulüplerinin oyuncuları, DBP Gençlik Meclisi`nin uyuşturucuya karşı açtığı çadırı ziyaret etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gençlik Meclisi tarafından Batıkent Meydanı'nda "Uyuşturucuya karşı topyekün mücadele" sloganıyla açılan çadırı ziyaret etti. NCİTY AVM önünde bir araya gelen yüzlerce sporcu, ''Hayatınızdaki boşluğu uyuşturucuyla değil SPORLA DOLDURUN'', "Amed bağımlılığa kırmızı kart gösterdi" ve "Bağımlı olma, özgür ol" yazılı pankartlarla çadıra doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında etrafta bulunan esnaf, yurttaşlar ve kadınlar alkış ve zılgıtlarla destek verdi. Yürüyüşle çadıra ulaşan sporcuları, çadır eyleminde bulunan gençler davul ve deflerle karşıladı.

Çadır alanına gelen sporcular adına açıklama yapan Amed Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu Sekreteri Fırat Düzgün, madde bağımlılığının verdiği zararlar karşısında herkesin toplumsal bir sorumluluk içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Sporun kişiyi sadece dinç ve dinamik kılmadığını aynı zamanda zararlı alışkanlıklardan da koruduğunu söyleyen Düzgün, madde bağımlılığına karşı sporun toplumun her kesiminde yaygınlaşması gerektiğini belirtti. Diyarbakır halkının kendi özgücü ve imkanları ile birçok zorluğun üstesinden geldiğini vurgulayan Düzgün, platform olarak madde bağımlılığının üstesinden gelebilmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından sporcular çalınan müzikler eşliğinde uzun süre halay çekti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sporculardan Uyuşturucu Karşıtı Çadıra Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement