STK Demek Sorumluluk Demektir - Son Dakika
Güncel

STK Demek Sorumluluk Demektir

STK Demek Sorumluluk Demektir

Cemal Yılmaz Demir, "Sorumluluk sahibi sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanındayız" dedi

18.12.2012 09:59

Merve Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nı ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkati çekti. Demir, sorumluluk sahibi kuruluşların yanında olduklarını söyledi. Demir, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle de bir mesaj yayımladı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Merve Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nı ziyaret etti. Vakıf Müdürü Nazmi Kılıç'tan bilgiler alan Demir, sivil toplum kuruluşunun sorumluluk sahibi olmak anlamına geldiğini belirterek, "Bir tabela asarak içerisinde çay, kahve içip oturmakla sivil toplum kuruluşu olunmaz. Projeler üreterek, topluma, hitap ettiği kesime bir şeyler katabilmek gerekir. Sorumluluk sahibi tüm sivil toplum kuruluşlarımızın yanındayız" dedi.

Merve Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Nazmi Kılıç ise, okul, eğitim, kültür ve sağlık hizmetleri yapabildiklerini ayrıca, mali imkanı olmayan, kabiliyetli ve yetenekli ilk, orta, yüksek okul ve üniversite öğrencilerine burslar verdiklerini söyledi.

GÖÇMENLERE SAHİP ÇIKILMALI

Öte yandan TBMM Sığınmacılar, Mültecilerin Sorunlarını Araştırma Alt Komisyonu Başkanı olan Milletvekili Demir, Birleşmiş Milletler'in milyonlarca göçmenin temel insan haklarına saygı duyulmasını sağlamak için 18 Aralık gününü 'Uluslararası Göçmen Günü' olarak ilan ettiğini belirterek, bir açıklama yaptı. Demir, " Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın yurt dışına çıkmasını yani beyin göçünü önleyici çalışmalar AK Parti iktidarında hız kazanmıştır. Zamanında yurt dışına giden vatandaşlarımızın bu tür çalışmaların ardından ülkelerine dönmeleri bizleri mutlu etmektedir. Ayrıca son yıllarda göçmen azınlıkların sık sık yükselen ırkçılık ve yabancı düşmanlığından zarar gördüğünü izlemekteyiz. İnsan Hakları çerçevesinde göçmenlere sahip çıkmalı, onları koruyup gözetmeliyiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel STK Demek Sorumluluk Demektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement