Sultanahmet Saldırısında Esad'ın Parmağı mı Var - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet Saldırısında Esad'ın Parmağı mı Var

Sultanahmet bombacısı Fadlı'nın İstanbul'daki bağlantılarının izini süren polis, tutuklanan bir Suriyeli şüphelinin 15 gün boyunca Suriye Başkonsolosluğu ile görüştüğünü ortaya çıkardı.

20.01.2016 08:10  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sultanahmet'te 12 Ocak'ta terör örgütü IŞİD'in gerçekleştirdiği canlı bomba eylemi sonrasında soruşturmayı derinleştiren polis, eylem sonrasında gözaltına alınan Suriye uyruklu bir şüphelinin bağlantılarını ortaya çıkardı.

BAŞKONSOLOSLUK İLE GÖRÜŞÜLMÜŞ

Edinilen bilgiye göre, canlı bomba Fadlı'nın eylemi sonrasında İstanbul'daki bağlantılarının izini süren polis, önemli bir delile ulaştı. Fadlı ile bağlantılı olan Suriyelilerin gözaltına alınması sırasında yakalanan İbrahim A. adlı Suriyeli'nin üzerinde bulunan telefonları inceleyen İstanbul polisi, şüphelinin Suriye'nin İstanbul Başkonsolosluğu ile yoğun görüşme yaptığını ortaya koydu.

İstanbul'da başka bir IŞİD hücresinin olup olmadığını araştıran polis, Fadlı'nın eylemi sonrasında 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında yeralan Halep doğumlu İbrahim A.'nın kaldığı Zeytinburnu Yeşiltepe'deki evde arama yapan polis, üç cep telefonu, üç sim kart, iki sim kart aparatı, bir bilgisayar belleği, bir dizüstü bilgisayar ve eletronikte kullanılan malzemeler bulundu.

KONSOLOSLUK ARANDI

Simkart ve cem telefonlarını araştıran polis, farklı simkartların kullanıldığı farklı cep telefonlarıyla İstanbul'daki Suriye Başkonsolosluğu'nun arandığını tespit etti. Telefon görüşmelerinin izini süren polis, canlı bomba eylemi öncesi süreç ile eylemin gerçekleşmesinden çok kısa süre sonra aynı numaranın arandığını ortaya koydu.

Telefon görüşmelerindeki ayrıntılara göre, şüpheli İbrahim A.'nın iki haftalık süre içinde konsolosluktaki sabit telefonu yaklaşık 30 kez aradığı, kimi zaman uzun, kimi zaman da kısa görüşmeler yaptığı belirlendi. Üst düzey emniyet yetkilisi, bu görüşmelerin "sıradan görüşme olmadığına" dikkat çekti. (Kaynak: Milliyet)

Sultanahmet Saldırısında Esad\'ın Parmağı mı Var

Son Dakika Güncel Sultanahmet Saldırısında Esad'ın Parmağı mı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • fıratın batısı: esad değilde tayyipin parmağı vardır 7 6 Yanıtla
  • BİTİRDİN ÜLKEYİ AKP : Ne Esad ı Tayyip Tayyip 2 7 Yanıtla
    Son Osmanli: Siyaset kendi tarafindaki seytani melek karsidaki melegide seytan gosterir... Aklin varsa az düşün varsa tabi.. 0 0
  • ömer adaleti: Atama be din kardeşiyiz her şerden kendinize bir hayır çıkarıyorsunuz bu gariban masum millette kanıyor. Esat parçalanmaya çalışılan ülkesini savunuyor. 3 4 Yanıtla
  • tarık: zaten burda pislik yapanlar tekrar suriyey gitmek için kimi aramak zorunda illaki kosnsolosluğu. Esatı kötüleyeceniz ya yetmedi ülkelerini karıştırdığınız günah ya. Bal gibi işid. 4 1 Yanıtla

Advertisement